Jake snage zadarskog pravosuđa bolje u nogometu od splitskih i riječkih kolega

Na pomoćnom stadionu NK Zadra u subotu se nije pričalo o nepopularnim temama – ovrhama, parnicama, kaznenim djelima. Na meniju je bio – veliki nogomet. Jake snage riječkog, zadarskog i splitskog pravosuđa odigrali su trokut turnir iz kojeg je momčad Zadra izašla kao pobjednik, Riječani su bili drugoplasirani dok su Splićani završili na posljednjem mjestu iako su imali najboljeg strijelca turnira (Damira Primorca).

Ukupno gledajući Riječani su se pokazali kao taktički i tehnički najbolja momčad, dozvolivši svojim suparnicima samo jedan udarac u okvir gola u obje utakmice, međutim plasmana ih je koštala (ne)realizacija. U prvom susretu između Zadrana i Riječana, koji je protekao u dominaciji ovih potonjih, mreže se nisu tresle. Nezagrijane noge nisu nikako pronašle put do mreže. U drugoj utakmici Riječani su poveli, Lekaj je spretno ukrao loptu iskusnom Putniku, bivšem igraču Hajduka i niza drugih inozemnih klubova te hladnokrvno poentirao, dok su splitski pravnici iskoristili nepažnju i neuspjeli pokušaj ofsajd zamke svojih riječkih kolega i preko Primorca izjednačili. U posljednjem susretu Gambiraža je efektno zabio pogodak kojim su Zadrani pobijedili Splićane, iskoristivši činjenicu što su se imali prilike odmoriti između dvije utakmice, za razliku od (umornijih) kolega iz Splita koje su Riječani dobrano izmorili.

Raduje naglašeni sportski duh i kompetitivnost kod svih sudionika i revanša će zasigurno biti, a obzirom da se ovoga puta prednost domaćeg igrališta pokazala odlučujućom, prva utakmica bi mogla biti – za zelenim stolom – na kojem će pasti odluka o domaćinu idućeg susreta.

Rijeka -Zadar 0:0

Rijeka-Split 1:1  (Lekaj 1:0, Primorac 1:1)

Zadar – Split 2:1 (1:0 Zorić, 1:1 Primorac, 2:1 gambiraža)

Sastavi:

Zadar: Amel Kapić, Mari Petani, Zvonimir Dražović, Tomislav Nemarić, Ive Brkić, Krešimir Zorić, Ivan Stanić, Željko Žuža (kapetan), Božo Vrkić, Dan Marinović, Luka Mrkić, Antonio Vedrić, Tomislav Gambiraža, Dalibor Škorput, Karlo Surić, Ivan Bitanga i Denis Klarendić.

Split: Nikša Mlačić, Bruno Klein (Kapetan), Damir Primorac, Dinko Mešin, Damir Romac, Tomislav Zlodre, Zoran Ivanišević, Bruno Knezović, Denis Putnik, Josip Mršić, Vedran Klein, Marin Mardešić, Marko Rađa i Ado Miloš. Izbornik Damir Mršić.

Rijeka: Denis Putić, Domagoj Vučkov, Doris Hrast (kapetan i izbornik), Antun Žagar, Gjerg Lekaj, Mate Radović, Srđan Markiš, Đorđe Markiš,Marko Carević, Marko Hrstić, Luka Đudarić, Marin Barić, Jure Hromin i Ivan Dobrović.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...