Južnomoravska regija donirala Slavističkoj knjižnici više od 100 knjiga na češkome jeziku

Kako je najavljeno, tako je i učinjeno – nakon iznimno zanimljive izložbe o Franzu Kafki koju je nedavno u sklopu Češkog dana otvorio češki veleposlanik Martin Košatka, nastavlja se odlična suradnja Sveučilišta u Zadru i Južnomoravske regije. Dana 15. travnja 2016. u Slavističkoj knjižnici Odjela za kroatistiku i slavistiku Sveučilišta u Zadru održana je primopredaja stotinjak knjiga na češkome jeziku. Uglavnom se radi o beletristici, tj. klasicima češke književnosti koji će biti od iznimne pomoći studentima Odjela i svim ljubiteljima pisane riječi na češkom jeziku.

Delegaciji Južnomoravske regije predvođenoj županom Michalom Hašekom i veleposlanikom Republike Češke u Hrvatskoj Martinom Košatkom na vrijednoj donaciji zahvalili su pročelnica Odjela za kroatistiku i slavistiku izv. prof. dr. sc. Rafaela Božić te prorektori Sveučilišta u Zadru izv. prof. dr. sc. Slaven Zjalić i izv. prof. dr. sc. Nedjeljka Balić – Nižić.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...