Kiša i magla otežavaju promet, a tijekom dana bit će i snijega

Promjenljivo i pretežno oblačno. Povremeno kiša, prijepodne uglavnom na Jadranu te u gorju gdje još u početku moguć i snijeg, a poslijepodne i navečer i drugdje. Najviša dnevna temperatura zraka od 10 do 15, a na Jadranu između 14 i 19 stupnjeva Celzijevih, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku za četvrtak.

Vjetar u unutrašnjosti slab do umjeren istočni i sjeveroistočni. Na većem dijelu Jadrana slabo i umjereno, ponegdje i jako jugo, a na sjevernom dijelu većinom bura i istočnjak. Najviša dnevna temperatura zraka od 10 do 15, a na Jadranu između 14 i 19 stupnjeva Celzijevih, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku za četvrtak.

U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren istočni i sjeveroistočni vjetar. Na većem dijelu Jadrana slabo i umjereno, ponegdje i jako jugo, a na sjevernom dijelu većinom bura i istočnjak.

Kolnici mjestimice mokri u Slavoniji, magla u Lici

Mokri su i skliski kolnici mjestimice u Slavoniji, a magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice u Lici i na autocesti A1 između čvora Gospić i tunela Sveti Rok. Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu, na cesti Bruvno-Mazin-Dobroselo (DC218), izvijestio je u četvrtak Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog radova zatvorena je autocesta A7 između čvorova Križišće i Šmrika u oba smjera te između čvorova Hreljin i Šmrika u smjeru Krka.

Na autocesti A1 kroz tunele Mala Kapela i Sveti Rok te na autocesti A6 Rijeka-Zagreb kroz tunel Veliki Gložac vozi se jednom tunelskom cijevi, dvosmjerno.

Do 15. svibnja na dionici autoceste A2 Zagreb-Macelj između čvorova Jankomir i Zaprešić na nadvožnjaku Bestovje, zatvoren je istočni kolnik (u smjeru Zaprešića). Vozi se dvosmjerno, zapadnim kolnikom, uz privremenu prometnu regulaciju.

Do 30. travnja od 8 do 19 sati, zbog razminiranja, zatvara se povremeno županijska cesta Slunj-Cetingrad u mjestu Grabarska. Vozila se propuštaju svakog punog sata po 15 minuta.

Zbog radova je zatvorena brza cesta DC10 od čvora Dubrava do spoja s državnom i županijskom cestom u Cugovcu. Obilazak je kroz Vrbovec.

Pojačan je ulazak teretnih vozila na graničnom prijelazu Bajakovo, a izlazak na Bregani.

Zbog snijega u Sloveniji zabrana je prometa za teretna motorna vozila iznad 7,5 tona na graničnim prijelazima Rupa i Pasjak.

U prekidu su katamaranske linije: Novalja-Rab-Rijeka, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split i Korčula-Hvar-Split, piše 24sata.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...