Koncert Mozartu u čast

U godini u kojoj se obilježava 260. obljetnica rođenja Wolfganga Amadeusa Mozarta, Zbor HPGD-a Zoranić poziva na svečani koncert na kojem će izvesti jedno od djela velikog skladatelja.

Koncert će se održati u srijedu, 13. travnja 2016., u crkvi sv. Marije s početkom u 19 sati. Zbor Zoranić pod ravnanjem Jurice Šoše i uz orguljašku pratnju Miljenka Bajata izvest će Misu brevis u D-duru KV 194.

Kao solisti nastupit će Nela Šarić – sopran, Antea Poljak – mezzosopran, Luka Šindija – tenor i Ivan Šatalić – bas.

Osim Mozarta, Zoranić će izvesti i sakralna djela drugih autora – T. Vitoria: O vos omnes, A. Bruckner: Os justi, N. Njirić: psalam Dođite kličimo, M. Lauridsen: O magnum mysterium.

Ovu večer punu prekrasne glazbe upotpunit će i gošće koncerta, članice Djevojačkog zbora Glazbene škole Blagoja Berse pod ravnanjem Nade Smoljan, a koje će izvesti A. Caplet: O salutaris ostia i J. Gotovac: Ave Maria.

Ulaz na koncert je slobodan.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...