Međunarodni Ethika trening u Gradskoj knjižnici

U ponedjeljak je u zadarskoj Gradskoj knjižnici započeo Međunarodni Ethika trening – gdje su Zadrani iz Udruge Mala filozofija i domaćini – u sklopu kojeg će se održati više zanimljivih radionica od ponedjeljka do petka u Gradskoj knjižnici, ali i u školama Šime Budinić i u dječjem vrtiću Ružno pače. Međunarodni trening, koji se održava na engleskom jeziku,okupio je 35 stručnjaka, većinom međunarodnih, te stručnjaka, nastavnika i odgajatelja iz Zadra, koji će obrađivati niz tema. U ovom projektu ciljevi su upoznati polaznike s novim metodama i alatima u nastavi, kao i razvoj metoda kritičkog mišljenja koje treba postati “središte oko kojeg se grupiraju svi ostali obrazovni ciljevi”. Najvažnije teme iz radionica su etičko obrazovanje i učenje o vrijednostima primjenjivim u praksi, korištenje kritičkog mišljenja i etičkih aspekata u radu s djecom i mladima, te razvoj i jačanje takvih vještina kod odgajatelja, učitelja i nastavnika u ovim područjima.

 

 

ETHIKA – PROJEKT ZA STRUČNJAKE, ODGAJATELJE I NASTAVNIKE

Kakvo trebamo i kakvo može biti etičko obrazovanje i učenje o vrijednostima u školama i vrtićima? Kako potaknuti vještine kritičkog mišljenja kod djece stavljajući ih u neposredno središte lako primjenjivih metoda učenja? Koliko i kako mogu biti kreativni voditelji i nastavnici u razvoju etičkih vrijednosti djece i mladih od vrtića do srednjih škola i fakulteta? – neka su od pitanja kojima se bavi Međunarodni trening „ETHIKA – etičko obrazovanje i učenje o vrijednostima u školama i vrtićima“, u sklopu ERAZMUS Plus projekta u kojem je i zadarska udruga „Mala filozofija“ jedini partner iz Hrvatske, zajedno sa sedam drugih znanstvenih i stručnih institucija i organizacija iz Italije, Austrije, Slovenije, Španjolske i Njemačke. Upravo je u ponedjeljak u zadarskoj Gradskoj knjižnici započeo Međunarodni Ethika trening – gdje su Zadrani iz Male filozofije i domaćini – u sklopu kojeg će se održati više zanimljivih radionica od ponedjeljka do petka u Gradskoj knjižnici, ali i u školama Šime Budinić i u dječjem vrtiću Ružno pače. Međunarodni trening, koji se održava na engleskom jeziku, okupio je 35 stručnjaka, većinom međunarodnih, te stručnjaka, nastavnika i odgajatelja iz Zadra, koji će obrađivati niz tema. U ovom projektu ciljevi su upoznati polaznike s novim metodama i alatima u nastavi, kao i razvoj metoda kritičkog mišljenja koje treba postati “središte oko kojeg se grupiraju svi ostali obrazovni ciljevi”. Najvažnije teme iz radionica su etičko obrazovanje i učenje o vrijednostima primjenjivim u praksi, korištenje kritičkog mišljenja i etičkih aspekata u radu s djecom i mladima, te razvoj i jačanje takvih vještina kod odgajatelja, učitelja i nastavnika u ovim područjima.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...