Na ulazu u Šibenik osvanuo plakat “Dobrodošli u Zadarsku regiju”

Na Jadranskoj magistrali u Njivicama, na samom ulazu u Šibenik jučer je osvanuo plakat dobrodošlice u – Zadarsku regiju. Fotografija se vrtoglavom brzinom proširila internetom, izmamivši osmijeh na lice Zadranima koji ovaj obalni grad “od milja” nazivaju selom pokraj Zadra. Šibenčani, razumljivo, nisu iskazali pretjerano oduševljenje.

Ipak, nije riječ ni o kakvoj kampanji koja za cilj ima podizati nepotrebne tenzije. Plakat je, naime, postavila Hrvatska zajednica županija koja na provokativan način dočarava kako bi regionalizacija države izgledala u praksi:

– Riječ je o akciji Hrvatske zajednice županija kao nositelja borbe protiv ukidanja županija i zagovaratelja da hrvatske regije budu utemeljene na povijesti geografije. Ovo je drugi dio naše kampanje tijekom koje ispitujemo afinitet građana kako bi reagirali da su dio neke druge regije. U toj provokaciji želja nam je da građani postanu svjesni što znači pripadati svojoj županiji i regiji. Ovo nam se činilo kao najbolji način da dopremo do njihove svijesti. Sve je dakle, ciljana igra Hrvatske zajednice županija, atak na svijest građana, kazao je šibensko-kninski župan Goran Pauk za ŠibenikIN.

Plakat je postavljen o kompletnom trošku Hrvatske zajednice županija, a slični će natpisi osvanuti i u Vukovaru i Istri.

– Ovaj teritorijalni ustroj je to što nam treba, a ne nove regije, zaključio je Pauk.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...