Nagrađeno desetero najljubaznijih zadarskih vozača

Danas je, u 11 sati, u prostoru Gradske Lože u Zadru, a povodom provedene preventivne akcije Dan ljubaznosti u prometu, uz nazočnost predstavnika Zadarske županije, predsjednika Odbora za promet, direktora Turističke zajednice grada Zadra, tajnika Autokluba Zadar- HAK i predstavnika Strukovne škole Vice Vlatkovića, održana svečana dodjela nagrada savjesnim  vozačima.

Preventivna akcija je provedena 13. travnja, a uz policijske službenike, sudjelovalo je i 50-ak učenika Strukovne škole Vice Vlatkovića, koji su uz policajce, nadzirati i evidentirati poštivanje prednosti prolaska pješaka na pješačkim prijelazima u Zadru.

Učenici  su na 12 pješačkih prijelaza u Zadru, koji nisu označeni semaforima, evidentirali ukupno 4 885 vozila. Od ukupnog broja vozila, 56% vozača se pravovremeno zaustavilo i pravilno propustilo pješake, dok 44% vozača nije postupalo sukladno njihovim zakonskim obavezama.

Kako je glavni cilj ove akcije je poticanje tolerancije između vozača i pješaka, odnosno poticanje vozača na poštivanje prednosti prolaska pješaka na pješačkim prijelazima, slučajnim odabirom odabrano je deset evidentiranih vozača kojima su danas uručene i prigodne nagrade. Tako su prigodnim nagradama nagrađeni: Lucija Vranković, Mario Dukić, Antonio Sinovčić, Marina Šarić, Tomislav Šarović, Tonći Matas, Dina Macura, Milan Petrić, Marko Fuzul i Tomislav Glavan.

Nagrađene vozače pozdravili su i župan Zadarske županije Stipe Zrilić te tajnik Autokluba Zadar Dinko Brkić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...