Nakon El Clasica za Modrića samo riječi hvale od španjolskih medija

Nakon pobjede trećeplasiranog Real Madrida od 2-1 na gostovanju kod vodeće Barcelone španjolski mediji nahvalili hrvatske reprezentativce za prikazano u ‘El Clasicu’, istaknuvši požrtvovnost Barcelonina Ivana Rakitića koji je puno pretrčao, te discipliniranu igru Realova Luke Modrića u izvršavanju obrambenih zadaća.

Najizdašniji u pohvalama za Rakitićevu i Modrićevu igru bio je El Pais:

Rakitić je bio spektakularan, multiplicirao se na terenu, bio je velikodušan u prijenosu lopte Messiju i fantastičan u trčanju natrag. Osim toga uputio je i dva udarca, jednog je dobro obranio Navas a drugi je bio neprecizan. Kada je napustio teren njegova ekipa je to jako osjetila. Modrić se pokazao boljim od Kroosa, jer je tražio loptu. U obrani je radio sve što je bilo potrebno za fantastičnu utakmicu.

Rakitić je, uz jedinog subotnjeg Barcelonina strijelca Gerarda Piquea, bio najbolje ocjenjeni igrač Katalonaca, a slične je ocjene poput suigrača iz hrvatske reprezentacije za svoju predstavu dobio i Luka Modrić.

Neugasiv. Još jedna velikodušna predstava Hrvata koji je puno pretrčao. U prvom poluvremenu imao je najbolju priliku Barcelone, u akciji koja je počela osvajanjem lopte a završila odmjerenim udarcem njegove slabije noge, lijeve, kojeg je obranio Navas. Nedostajali su mu završni taktovi, opisao je Rakitićevu igru izvjestitelj Mundo Deportiva, sportskog dnevnika iz Barcelone.

U istim novinama je analitičar Modrićevog nastupa zaključio da se njegova igra može gledatu u dvije faze, “onu u kojima je puno sudjelovao” i “onu u kojima mu je glavni posao bila obrana” te da je Luka, zapravo, “više bio usredotočen na čuvanje veznih igrača Barcelone nego na kreiranje igre svoje momčadi”.

Novinaru Sporta nije se svidio potez Luisa Enriquea, kad je zamijenio Rakitića.

Čudno što je Luis Enrique izvadio Rakitića kako bi ušao Arda Turan, jer je Hrvat bio najodlučniji nogometaš Barcelone na sredini terena. Ondje je vidljivo dobio bitku nad Kroosom. Barca se raspala nakon njegovog izlaska, zaključuje novinar Sporta, na čijim je stranicama Modrić ocijenjen sedmicom, baš kao i Rakitić.

Pažljiv i izvršitelj zadatka. Žrtvovao se u obrambenim zadacima koji mu u teoriji ne pripadaju. Spasio je prvu priliku Barcelone, stoji u analizi Modrićeva doprinosa Realovoj pobjedi.

Madridski As je bio nešto kritičniji prema Rakitiću za čijeg je izvjestitelja hrvatski reprezentativac bio “pretežak i spor”, a “trebao je i više pucati izvan kaznenog prostora, no s obzirom na igru Barcelone to nije radio”. U istom je dnevniku primijećen Modrićev obrambeni učinak:

Modrić je, unatoč tome što je Casemiro bio glavna osoba u obrani na sredini terena, radio puno na obrani od Messija i Inieste. Kada je imao priliku za kontrolirano iznošenje lopte, to je korektno radio.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...