Kreće Natječaj za sufinanciranje energetske obnove

Redoviti kolegij s pročelnicima gradonačelnik Kalmeta otvorio je čestitkama Šimi Fanteli i Igoru Mareniću za osvajanje srebra na otvorenom Europskom prvenstvu u Palma de Mallorci, kao i proslavljenom nogometašu Josipu Skoblaru na dobijanju titule viteza. Rezimirao je i proslavu nagrade za najbolju turističku destinaciju koja se održala protekle nedjelje, te istaknuo sve planirane radove i akcije kako bi Zadar sezonu dočekao što spremniji.

– Pripremamo se za sezonu, asfaltirat će se parking prostori uz bedeme u Ulici Krešimira Ćosića, turistički autobusi od ove će sezone za iskrcaj turista koji dolaze na Poluotok koristiti prostor koji je do sad služio za ukrcaj automobila na trajekte, uvodimo prometne redare, sredit će se niskonaponska rasvjeta Foše, Splitska ulica trebala bi biti gotova do ljeta, bit će postavljene i dvije punionice za električne automobile, a možemo najaviti i brojne ljetne manifestacije. Ujedno apeliram na sve turističke radnike na dizanje usluga na višu razinu, cijene uskladiti s kvalitetom usluge kako bi svi turisti iz našeg grada otišli zadovoljni, istaknuo je Božidar Kalmeta.

Nakon uvoda na red je došla prva točka koja odobrava objavu Natječaja za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća na području Grada Zadra. Sredstva su izdvojena iz Proračuna Grada za 2016. godinu u ukupnom iznosu od 400 000 kuna. Natječaj se otvara idućeg tjedna i traje 30 dana.

– Prema natječaju,  bespovratna sredstva može ostvariti fizička osoba za nabavu i ugradnju solarnog toplinskog sustava za pripremu potrošne tople vode i grijanje u iznosu od 40 % prihvatljivih troškova, ali ne više od 12 000 kuna, za povećanje toplinske zaštite vanjske ovojnice također do 40 %, ne više od 30 000 kuna, za zamjenu stolarije vanjske ovojnice, te nabavu i ugradnju kotla na drvnu masu, pojasnio je Darko Kasap, pročelnik Odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo.

Broj obiteljskih kuća kojima će se dodijeliti bespovratna sredstva odredit će se temeljem bodovne liste sukladno kriterijima natječaja. Bespovratna sredstva isplatit će se jednokratno, po završetku radova temeljem potrebne dokumentacije.

Natječaj će biti objavljen na internet stranici Grada Zadra te u lokalnim medijima. Dodatne informacije o natječaju mogu se dobitipri Upravnom odjelu za prostorno uređenje i graditeljstvo.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...