Objavljen videospot za pjesmu Lighthouse Nine Kraljić

Službeni videospot za pjesmu Lighthouse, kojom će Nina Kraljić predstavljati Hrvatsku na ovogodišnjemu Eurosongu, objavljen je danas na Nininu službenome kanalu Vevo.

Redatelj je spota Filip Filković Philatz, čija je zamisao bila snimiti videospot poput kratkometražnoga filma. Redatelj tvrdi kako je suradnja s Ninom bila sjajna i ističe smjernice koje su ga vodile u osmišljavanju scenarija: „Glavna je zamisao bila izgraditi cijeli svijet koji okružuje i zaokružuje i pjesmu i Ninu. Sve je zamišljeno kao dramolet na temelju neke velike pozadinske priče, koju je lagano pohvatati s pomoću niza malih uzoraka koje dajemo u spotu. Prve su riječi zapisane na papir dok sam smišljao ideju bile svemir, svjetlo, svjetionik (prekrižen crtom), kiša i neka prijetnja, a od toga je nastao scenarij“, izjavio je redatelj Philatz i dodao: „Mislim da svi očekuju svjetionik u spotu, ali mi smo napravili drukčiji svjetionik od očekivanoga. U njemu se nalazi jedna od dviju Nina u spotu te se oko toga odvija i harmonični vrhunac spota.“

Nina Kraljić oduševljena je scenarijem i spotom koji je snimljen poput kratkometražnoga filma. Najviše joj se sviđa to što je tema nade simbolički i dublje prikazana te nema očekivanih motiva vode i svjetionika. „Pratimo priču zabrinute Nine na planeti Zemlji, koja traži svoju poveznicu s duhovnom Ninom, koja neopterećena zemaljskim poteškoćama i nevoljama lebdi mirna u svemiru i daje nadu. Na kraju spota problemi, u obliku opasnih statista, odvoze Ninu koja se s njima suočava, ali i spoznaje da nije sama te da ima zaštitu“, opisuje Nina Kraljić.

Na stranicama Eurosonga stoji kako će Nina Kraljić u prvoj poluzavršnici Eurosonga 10. svibnja nastupiti peta po redu. Videospot možete pogledati na stranici eurosong.hrt.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...