Od 1. rujna 1000 eura za novorođenčad?

Premijer Tihomir Orešković i članovi njegove vlade na aktualnom prijepodnevu po prvi puta odgovaraju na upite zastupnika, jer Sabor počinje novu sjednicu koja bi trebala potrajati do sredine srpnja.

Ne treba ni spominjati da je rasprava vrlo brzo postala zanimljiva, a bilo je samo pitanje trenutka kada će se netko vladajućima “nabiti na nos” famoznih obećanih 1000 eura po novorođenom djetetu.

– Je li najavljena naknada od 1000 eura za novorođenče bila prevara birača ili je Vlada nesposobna osmisliti model za realizaciju te mjere? Već je sredina travnja, a ove potpore i dalje nema, ljudi se već s time “sprdaju” po društvenim mrežama. Nema ni “r” od reformi, kazao je SDP-ov Domagoj Hajduković.

– Vlada formirana prije dva mjeseca, a vi ste imali četiri godine pa po ovom pitanju niste ništa napravili, socijalna osjetljivost bila vam je nula, nije mu ostao “dužan” prvi potpredsjednik Vlade, Tomislav Karamarko.

– Mjera će vjerojatno krenuti od. 1. rujna, moramo najprije donijeti adekvatni zakon. Prema tome Vlada je doista socijalno osjetljiva i vjerujte reformska vlada jest i to na način da tu reformu osjete oni koji su zaslužili, nastavio je Karamarko. Što je pjesnik time htio reći i po kojim kriterijima će se određivati “zaslužni”, sasvim ćemo izvjesno saznati u narednih nekoliko mjeseci.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...