Od objava na Facebooku zarađivat će i korisnici?

Facebook traži nove načine kako bi monetizirao različite aspekte Facebooka. Nedavno je tvrtka dozvolila svim izdavačima da koriste platformu instant članaka i pokazuju oglase čitateljima.

Novinar Vergea primjetio je anketu prema kojoj bi se moglo zaključiti da bi Facebook mogao dopustiti korisnicima da zarađuju od svojih objava.

To istraživanje ukazuje na mogućnost da bi korisnici mogli zaraditi novac uz pomoć razlitičitih opcija: pomoću napojnica, dijeljenja objava sponzora, dijela prihoda od Facebookovih oglasa.

Donacije i sponzorstva

Također, spomenuta je i opcija “poziv na akciju”, kojom bi se korisnike usmjerilo na donacije, sponzorstva ili neke druge načine zarade. U ovom trenutku Facebook ne dopušta pojedinačnim korisnicima da zarade novac objavljivanjem bilo kojeg sadržaja.

Posljednjih nekoliko godina, Facebook se pozicionirao kao oglašivački div. Prema jednom istraživanju, piše fossBytes, 85 centi od svakog dolara potrošenog na online oglašavanje ide Facebooku ili Googleu.

Sada Facebook ima moć eksperimentirati s novim idejama koje generiraju sadržaj i prihode. Shvatili su da njihov potencijal može iz korijena promijeniti internetski marketing i uvesti sasvim nova pravila.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...