Oduševljena Kolinda zahvalila Zadranima

Nakon što je napustila ured u Zadarskoj županiji i krenula put metropole, predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović, na svom Facebook profilu se zahvalila Zadranima na gostoprimstvu.

Evo cijele zahvale:

Drage Zadranke i Zadrani,

želim vam se od srca zahvaliti na četiri dana divnog gostoprimstva tijekom kojih je u Zadru bilo sjedište mog Ureda. Boravkom u vašoj Županiji željela sam skrenuti pozornost na probleme s kojima se suočavaju stanovnici otoka. Posjetila sam Dugi otok, Molat, Ist, Premudu, Silbu, Olib te Pag kako bi se upoznala sa životom otoka i otočana.

Tijekom boravka u Županiji susrela sam se s predstavnicima političkog, društvenog i kulturnog života te s mnogim građanima. Posjet otoku Pagu bio je prilika za upoznavanje diplomatskog zbora s gospodarsko-razvojnim projektima Županije u sklopu Gospodarskog foruma.

Drago mi je što su mi se za vrijeme boravka u vašoj Županiji pridružili i članovi hrvatske Vlade kako bi zajedno potaknuli nove mjere za razvoj i revitalizaciju otoka. Naši otoci zaslužuju mnogo više nego što im danas pružamo i zato je briga o otocima naša dužnost i obveza.

Ovom prilikom, čestitam Gradu Zadru na čelu s gradonačelnikom Kalmetom na velikom uspjehu, postavši najboljom europskom destinacijom u 2016. godini.

Isto tako, najavljujem iduće izmještanje Ureda u Gorski kotar.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...