Oglasio se Mirko Miočić: “Kad sam čuo da sam “umro”, bio sam u šoku!”

“Smrt” Mirka Miočića, najpoznatijeg hrvatskog kvizomana, jučer je izazvala pravu pomutnju. Nakon što je vijest objavila Nova TV, a potom i nacionalna televizijska kuća HRT, nije trebalo dugo čekati da se glas pronese. Srećom, cijela je stvar jako brzo demantirana – Mirko ne samo da je živ, već se i uspješno oporavlja u jednoj zagrebačkoj bolnici.

Dan nakon svog “uskrnuća”, o svemu se oglasio i on sam:

– Nazvao me jedan prijatelj i rekao mi kako je od nekoga čuo da sam umro. Bio sam u šoku. Onda su se zaredali pozivi, kazao je Miočić za Telegram, dodajući kako je tijekom večeri primio desetke poziva od rodbine i prijatelja iz svih dijelova Hrvatske.

– Shvatio sam da je ta morbidna informacija poprimila ogromne razmjere. U početku sam bio uznemiren, a kasnije mi je sve postalo smiješno. Najviše me pogodilo kad je, oko 19 sati, vijest o mojoj smrti prenio HRT-ov portal, rekao je Miočić kojeg je najviše brinulo kako će “vijest” podnijeti njegova 84-godišnja majka. Srećom, brat ju je na vrijeme pripremio na brojne pozive.

No, kako je do pomutnje uopće došlo? Lažna vijest krenula je s najave Vijesti na Novoj TV emitirane u 17 sati. Njihovi novinari informaciju su dobili od izvora koji se sve do sada uvijek pokazao pouzdanim. Vijest je ubrzo prenio i HRT, a ostali su, smatrajući ih relevantnim izvorima informacija, učinili isto.

– Zaletjeli su se, nisu provjerili i napravili su grešku, kaže Miočić za Telegram, dodajući kako ga je novinarka Nove TV nazvala kako bi se u ime cijele kuće ispričala. Ispriku je objavio i HRT.

Miočić je, podsjetimo, zbog komplikacija uslijed dijabetes bio hospitaliziran u zadarskoj bolnici, a trenutno se liječi terapijama barokomore u zagrebačkoj KB Dubrava gdje se liječi terapijama barokomore. Oporavak teče uredno te bi Miočić kroz 20-tak dana trebao biti otpušten iz bolnice.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...