Osmislite ime magarčiću s Dugog otoka, čeka vas i nagrada!

Otkako se davne 2003. godine upravi PP Telašćica jedan stariji Saljanin obratio za pomoć jer se više nije mogao brinuti o svome paru magaraca, ovaj je park prirode posve neplanski izrastao u jedino službeno utočište napuštenih magaraca. Od njih ukupno 15, koliko ih se trenutno ondje nalazi, čak ih je 12 došlo na svijet upravo u utočištu, a najmlađi među njima svijet je ugledao prošlog ponedjeljka i još uvijek traži svoje ime.

Sve vaše ideje su i više nego dobrodošle – preko Facebooka predložite ime mladome puliću, a za najbolji prijedlog na vašu adresu stiže poklon paket Parka prirode Telašćica. Među već pristiglim prijedlozima našla su se imena Bepo, Njako, Libero (“kad već živi slobodno i bez bremena, za razliku od njegovih predaka težaka”, objasnila je jedna djevojka), Magali (od magarac+Sali), Šime, Joso, ali i nezaobilazni Božo…

Dugi otok, magarci

Ako vas to što su magarci napušteni rastužuje, slobodno nabacite osmijeh na lice. Ovim je životinjama, naime, jedini “posao” uživati i svojom pojavom uveseljavati brojne goste iz čitavog svijeta, a djelatnici Parka o njima se skrbe odlično:

– Svakog dana u isto vrijeme, od 11 do 16 sati, magarci dočekuju i ispraćaju goste, koji ih fotografiraju i hrane, a sve je počelo slučajno i neplanski 2003. godine. Ubrzo su počeli dolaziti tovari s Dugog otoka, Ugljana i Pašmana. Nijednog nismo odbili i kod nas su dobili priliku za novi život, za Index.hr kaže veterinarski tehničar Šime Jagić, koji ih hrani voćem, povrćem, starim kruhom i sijenom.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...