Otvoreno regionalno prvenstvo za osobe s invaliditetom na Višnjiku!

Ove je subote Plivački klub Zadar, po prvi puta, domaćin Otvorenog regionalnog prvenstva Hrvatske za osobe s invaliditetom. Ideja je unaprijediti sport invalida i promovirati plivanje osoba s invaliditetom u Zadru.

– Uz postojeća 3 natjecanja godišnje u Hrvatskoj za osobe s invaliditetom (jedno državno i 2 regionalna) s ponosom promoviramo sport OI u našem gradu i na našem bazenu. Posebno nas veseli da je na naš prijedlog, u kategorije natjecanja uvedena i kategorija C21-osobe s Down sindromom. S veseljem očekujemo naše goste iz Hrvatske, Slovenije i Italije a unaprijed zahvaljujemo svima koji su nam/će nam pomoći u organizaciji prvog ZADRA, kažu iz PK Zadar.

Do ideje je došlo nakon niza ostvarenih uspjeha na polju plivanja za osobe s invaliditetom, a u PK Zadar smatraju da će se ovim natjecanjem otvoriti novi horizonti za sportaše s invaliditetom u Zadru.

Njihovi natjecatelji u ovom polju ostvaruju najbolje rezultate na domaćoj, kao i na europskoj i svjetskoj sceni. Plivačica Lucija Mijolović nositeljica je 2 srebra sa posljednjeg Europskog prvenstva za plivače s Down sindromom a sa PH za osobe s invaliditetom dvojac iz kategorije plivača s intelektualnim poteškoćama Lucija Mijolović i Mario Mrčela vraćaju s ekući sa nizom medalja oko vrata.

Program „Sreća u vodi“ svakodnevno djeluje na bazenu Višnjik gdje 20-ak članova s poteškoćama uporno i redovno trenira; također PK Zadar surađuje i sa DV Latica čija djeca svakodnevno dolaze na bazen.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...