Ovako se život na Zemlji mijenjao od vašeg rođenja

Ekipa s BBC-ja napravila je fantastičnu aplikaciju koja će vam u brojkama i događajima pokazati kako i na koji način se promijenila Zemlja od trenutka vašeg rođenja.

Naš planet postoji 4,5 milijardi godina i u tom vremenu evolucija je napravila ono što je dovelo do života kakvog danas poznajemo na Zemlji. No promjene u tako velikom vremenskom periodu nekako su i logične. No koliko se Zemlja mijenja u kraćim razmacima, točnije u samo nekoliko desetljeća?

Da biste to saznali upišite datum svog rođenja na ovu interaktivnu stranicu i saznajte kao se svijet oko vas promijenio u samo nekoliko desetaka godina.

Saznajte koliko puta je zakucalo vaše srce, koliku udaljenost ste proputovali, koliko nafte je potrošeno, koliko ugroženih vrsta nestalo…

Svoje istraživanje možete započeti ovdje.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...