Održan “Pag Grand Tasting”: Dionizijsko slavlje sira i vina

U paškom Kneževom dvoru održan je Pag Grand Tasting, degustacija najboljih hrvatskih vina sljubljenih s vrhunskim sirevima Paške sirane koja ove godine slavi sedamdeseti jubilej. Domaćini ovog slavlja okusa prepoznali su neuništivu ljubav sira i vina koja postoji tisućama godina, tu čežnju sira za dobrom kapljicom vina i tu glad vina za savršenim sirom koji uzbuđuje okusne pupoljke.

Pag Grand Tasting, vino i sir

Uz sireve Paške sirane koji utjelovljuju hedonizam Paga kao mediteranskog otoka i pozivaju na prepuštanje užicima, a u paru s najboljim što nudi vinska Hrvatska i saksofonima grupe Infišando, stvorena je idealna atmosfera za druženje otočkih gospodarstvenika, ugostitelja i turističkih djelatnika te sklapanje poslova kao priprema za vruću ljetnu sezonu. Grad Pag svog asa ima i to iz rukava Paške sirane koja već sedamdeset godina brani boje Paga na svjetskoj gastro sceni.

Pag Grand Tasting, sir i vino

Organizatori događaja su  Croatian Wine & Food Association i Dalwin Zagreb, a domaćini su bili Grad Pag, Paška sirana i Turistička zajednica grada Paga. Za uređenje, dekoraciju i posluživenje pobrinuo se restoran Na Katine iz Paga.

U povijesnom ambijentu Kneževog dvora gdje se nalazi jedan od najljepših paških portala, svoja vina predstavili su sljedeći vinari:

Vinarija Degrassi, Istra
Vinarija Volarević, Komarna
Vina Kalazić, Baranja
Vinarija Dvanajšćak- Kozol, Međimurje
Vinarija Kostanjevec, Podravina
Vinarija Topolovčan, Podravina
Vinarija Zaloščan de Adami, Slovenija
Korta Katarina
Vina Grgurević, Pelješac
Vinarija Papak, Srijem
Vina otoka Paga
Vinarija Vuglec, Zagorje
Paška sirana na ovom eventu predstavila je i svoj najnoviji, jubilarni sir PAGUS, napravljen povodom 70. jubileja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...