Pažanin u ratu s Komunalnim društvom: “Umjesto da održavaju vodovodnu mrežu, pljačkaju mene!”

Vladimir Rakamarić mještanin je Paga koji već duže vrijeme, od kraja prošle godine, vodi pravi pravni rat sa Komunalnim društvom Pag. Uzrok sukoba njega i KD Pag sporne su vodovodne instalacije i vodomjer zbog čega se Rakamarić osjetio nepravedno zakinutim, štoviše oštećenim zbog postupanja paških komunalaca. Što se zapravo dogodilo sam je najbolje objasnio Vladimir Rakamarić u svojemu dopisu.

Naime, imam kuću u kojoj živim sa svojom obitelji već dugi niz godina. Predmetna kuća otkad je napravljena ima priključak za vodu, koji je izveden na način da je od kolnika ulice pa sve do same kuće položena cijev u ukupnoj duljini od otprilike 60 metara. Neposredno uz kuću se nalazi šahta, u kojoj se sve donedavno nalazio vodomjer. Tokom prosinca 2015. godine, radnici Komunalnog društva su bez ikakve najave i moje suglasnosti upali na posjed i premjestili vodomjer u jednu novu šahtu koja se sada nalazi na ulici prije početka 60-metarske cijevi. U cijeloj ovoj priči postoji pregršt spornih detalja, zbog kojih smatram da mi je nanesena ogromna šteta. Naime, gore spomenuta priključna cijev je od samog početka loše postavljena, te je nekoliko puta pucala i tu su istjecale velike količine vode. Naravno, nakon mojih prijava, Komunalno društvo je dolazilo popravljati tu cijev. Umjesto da oni održavaju svoju mrežu i da cijev u svojem vlasništvu dovedu u red ili ju zamijene, što oni naprave? Oni drsko i bezobrazno uzmu vodomjer i stave ga na početak loše cijevi koja pušta. To za posljedicu ima, da sve buduće gubitke kroz tu cijev moram plaćati ja, jer protok vode sada registrira vodomjer na početku te cijevi, piše Rakamarić.

Postupkom Komunalnog društva on se osjetio oštećenim – što radi upada na posjed bez dozvole, što zbog optužbi da “krade vodu”, što zbog činjenice da sporna cijev prema njegovim tvrdnjama nije popravljena, a ni provjerena.

Rakamarić je KD Pag odveo na Općinski sud u Zadru za kojega vjeruje da će riješiti njegov slučaj, a obraćanje javnosti samo je čin upozorenja svojim susjedima zbog straha da nije jedini kojemu su se dogodile ovakve neugodnosti.

No, iako je sudski postupak u tijeku, KD Pag, kazao nam je Rakamarićev sumještanin koji je stao na njegovu stranu, i dalje “petlja” oko spornih vodovodnih instalacija za što je priložio sljedeću potvrdu paških policajaca kao dokaza da se događaj uistinu zbio.

Paška policija Rakamarić

Rakamarić se u svojoj pravnoj bici obratio na samo sudu, već i gradonačelniku, gradskom vijeću te samom Komunalnom društvu u nekoliko navrata, ali razrješenje slučaja, odnosno povratak na staro stanje (pomicanje vodomjera na staru lokaciju) te popravak sporne cijevi, nije na vidiku.

KD Pag doduše je pristao na povratak vodomjera na staru lokaciju, ali inzistira na ispravnosti cijevi. Rakamarić i njegova obitelj inzistiraju drugačije.

Činjenica je da je nakon premještanja vodomjera potrošnja Vode u vašem objektu znatno povećana, napisala je Irena Buljanović, direktorica Komunalnog društva u dopisu Rakamariću od 30. ožujka čime je i sama na određenoj razini potvrdila Rakamarićeve tvrdnje. Je li moguće da je nakon premještanja vodomjera njegova obitelj jednostavno odlučila trošiti znatno više, odnosno točno tri puta više vode, ili se pak uistinu radi o tome da cijev negdje gubi vodu?

Slučaj se kao takav čini iznimno kompleksnim, a o njegovom konačnom razrješenju odlučivat će dakako sud.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...