“Plavi ekran smrti” više nikada neće biti isti

U slučaju da nešto pođe po zlu s radom sustava, BSoD (Blue Screen of Death) je s korisnicima tu još od doba Windows NT 3.1 (iz 1993. godine). Do danas je doživio mali broj preinaka, po pitanju prikaza, a s Windows 8.x nešto je dorađen i pojednostavljen. Čini se da u Microsoftu razmatraju još nešto dorada.

Dorade BSoD prikaza uključuju i QR kod za korisnika. Umjesto da korisnik pamti dugački kod greške ili ga ručno prepisuje, Microsoft bi u budućnosti mogao omogućiti opciju da se, pored koda, prikaže i QR kod kojeg pak korisnik može skenirati za detaljne tehničke informacije o greški koja je uzrokovala pad sustava.

Za sada QR kod vodi tek na standardnu stranicu s mogućnosti pretrage detaljnih podataka o problemu, no i u tom osnovnom obliku mogla bi biti od koristi za iskusne vlasnike računala. Za sada nije jasno nalazi li se ovaj novi dodatak u Insider izdanju Windows 10 pa samim time nije poznato ni hoće li doći do krajnjeg korisnika za koji mjesec. Microsoft se za sada nije službeno oglasio o novom BSoD prikazu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...