Radovi na ulazu u Bibinje pri kraju; obavljen pregled signalizacije

U petak je obavljen pregled signalizacije na denivelaciji križanja državne ceste D8 i županijske ceste Ž6039 na ulazu u Bibinje. Osim raskrižja na dva nivoa u sklopu projekta izgradio se i kružni tok, odnosno rotor pored novog bibinjskog groblja.

Višemilijunski radovi su pri kraju, te se čekaju nadležna tijela koja moraju obaviti kompletan pregled, do tada promet će se odvijati po privremenoj regulaciji. Puštanje u promet te dionice ceste u punom profilu očekuje se prije početka ljetne sezone, kada na ovoj dionici vladaju najveće gužve.

Podsjetimo, nepregledno raskrižje bilo je uzrok brojnih prometnih nesreća. Radovi koji su započeli još 2012. godine, izvodi Zajednica ponuditelja SARAĐEN d.o.o. (vodeći partner) i SWIETELSKY Baugesellschaft m.b.H.

– Svi smo željno iščekivali završetak ovog novog suvremenog ulaza u naše mjesto. Moderno raskrižje na dva nivoa znači sigurnost za sve Bibinjce koji svakodnevno idu prema groblju ili svome polju. Veliko prometno rasterećenje posebno će se osjetiti ljeti kada u Bibinjama boravi oko 10 tisuća ljudi. U tijeku je i izrada ceste od novog kružnog toka pored bibinjskog groblja Sasavac do Babinduba koji bi trebao povezati Bibinje s brzom cestom,te u konačnici Zračnom lukom Zadar, kazao nam je načelnik Bibinja Bruno Bugarija.

Pregledu signalizacije prisustvovali su Mladen Čakarun iz Hrvatskih cesta, Mate Belakušić iz tvrtke Sarađen, Marko Šušić iz Županijske uprava za ceste Zadarske županije, te Bruno Bugarija – načelnik Općine Bibinje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...