“Ritam kulturizma” priprema zidnu pozornicu za grafitere

Sedmi put zaredom, u perodu od 20. do 23. travnja.2016. organizirati će se „Ritam kulturizma 2016.“.

Ovogodišnja tema projekta je „Fuzija kreativnosti“, koju vode studenti prve godine diplomskih studija Odjela za turizam i komunikacijske znanosti na Sveučilištu u Zadru.

Ove godine projekt je pun noviteta uz koje će organizatori dodatno upotpuniti dosadašnji program, a sve s ciljem da „Ritam kulturizma“ iza sebe ostavi pamtljiv trag koji će ostati i generacijama koje dolaze.

Otvorenje „Ritma kulturizma“ će biti, na za ovu priliku, oslikanoj pozornici Novog Kampusa čiji su autori grafiterski dvojac, Tihomir Modul Petković i Boris Bare ( Pimp my Pump) iz Zagreba. Na njoj će se ujedno i odvijati ” Flair & fire show” Udruge barmena „ Beli“ iz Šibenika koji će u sklopu projekta organizirati i Radionicu koktela za sve zainteresirane.

Ovaj studentski projekt će zasada spojiti čak 19 odjela zadarskog Sveučilišta u jedinstveni program. Tako će svaki od 19 odjela imati svoje izlaganje na temu povezanosti s turizmom, čime je „Ritam kulturizma“ još jednom iskoračio iz okvira sličnih studentskih projekata.

Studenti ove godine nisu zaboravili ni na Tradicionalnu večer klapa u sv. Donatu gdje će se, 21. travnja, među brojnim izvođačima naći i klapa Intrade, a čiji će cjelokupni prihod od prodaje karata ići u humanitarne svrhe Centru za rehabilitaciju Sv.Filip i Jakov.

Zahvaljujući suradnji s učenicima Glazbene škole Zadar i plesnom udrugom u pokretu „In Flux“, u Kazalištu lutaka 22. travnja premijerno će se izvesti predstava „Romeo i Julija. U školi.“ gdje će posjetitelji imati priliku vidjeti drugačiju interpretaciju jednog od najpoznatijih Shakespearovih djela.

Kako bi se obogatila turistička ponuda grada Zadra odlučili su organizirati dva sajma koja će zadovoljiti ukuse svih generacija. Prvi od njih, OPG sajam održat će se na Trgu Petra Zoranića 23. travnja i obuhvatit će zadarske proizvođače vina, pčelarskih proizvoda te voća i povrća. U isto vrijeme na Forumu će se odvijati Sajam hrvatskih dizajnera na kojemu će se predstaviti mlade nade modne scene sa svojim unikatnim rukotvorinama.

Organizatori „Kulturizma“ ni ove godine nisu zanemarali sportski karakter projekta. Svoju sportsku stranu studenti će pokazati na „ zadarski način“, tj. organizacijom košarkaške utakmice. Tako će se vječno „rivalstvo“ između studenata i profesora Starog i Novog kampusa riješiti 23.travnja u dvorani Jazine.

U suradnji sa Strukovnom školom Vice Vlatkovića već je započeta obnova zida koji se nalazi nasuprot zgrade Sveučilišta na Novom kampusu. Da ne duljimo, držimo se one da “slika govori više od 1000 riječi”!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...