Sinovčić podijelio medalje vrtićkoj djeci, Botić alarmirala dječju pravobraniteljicu

Akcija mladih uputila je dopis pravobraniteljici za djecu RH povodom sumnji za zlouporabu djece u sklopu jedne od manifestacija obilježavanja 23. Dana Zadarske županije.

– Pored svih nepravilnosti o kojima bi nažalost mogli i morali svaki dan pisati dopise nadležnim institucijama, poznato je da je nama iz Akcije mladih najgore kada izopačene vladajuće političke “elite” koriste djecu za neke od svojih izborno-političkih i inih skupljanja poena, napisala je Marjana Botić iz Akcije mladih u svom dopisu medijima, ističući kako po n-ti put reagiraju na ovo, kako kaže, najnovije dovođenje djece u situaciju da na početku svojih prvih sportskih koraka svjedoče svoj degradaciji morala političke vladajuće “elite” u Zadru.

– Za takvo što su djeca vrtićke dobi apsolutno premalena i morala bi biti pošteđena. Kao uostalom i sva djeca, bez obzira na dob. Na kraju zapravo uopće ne pitam nadležne institucije što će s time – jer naše slične prijave nažalost čekaju bolje dane, ali zato pitam roditelje (skrbnike) djece koja su sudjelovala na 9. prvenstvu dječjih vrtića Zadarske županije: jeste li bili obaviješteni da će medalje vašoj djeci predati i s njima dolaziti u kontakt Reno Sinovčić?, upitala je Botić.

– Ako jeste bili obaviješteni: Što vam je da ste to dozvolili? Ako niste znali, a sad odšutite: Hoćete li stvarno dopustiti kao roditelji, da svatko na inicijativu naših “vrlih” političara/ki, kako im se sprhne može vašu malodobnu djecu koristiti za svrhe koje s istinskim moralnim, odgojnim i obrazovnim vrijednostima nemaju ništa?! Pa dokle drage sugrađenke i sugrađani?, pita se nadalje Botić.

Dopis Akcije mladih pravobraniteljici za djecu RH možete pročitati ovdje:

Poštovanja gospođo Pravobraniteljice,

Kao predsjednica Kluba vijećnika Akcije mladih i nezavisnih Županijske skupštine Zadarske županije odgovorna sam prijaviti sumnju u zloupotrebu djece prilikom jedne od manifestacija održane u sklopu obilježavanja 23. Dana Zadarske županije.

Naime sumnjamo da se na jednom od događanja, konkretno na 9. prvenstvu dječjih vrtića Zadarske Županije, namjerno ili ogromnim propustom organizatora, djeca vrtićke dobi dovedena u neprimjerene kontakte sa osobom koja se nalazi pod službenom istragom za vrijeme koje ima zabranu obavljanja sportskih dužnosti.

Radi se o osobi Rene Sinovčića, koji nažalost, unatoč našim (Kluba. vijećnika Akcije mladih op.a) izraženim protivljenjima javno u više navrata i posljednje na Županijskoj skupštini održanoj 11.ožujka 2016. i nadalje, voljom vladajuće političke opcije u Zadarskoj županiji, obnaša dužnost predsjednika Sportske zajednice Zadarske županije.

Stoga izražavamo našu duboku zabrinutost i gnušanje, da osoba poput Rene Sinovčića, uz također sumnjamo, znanje i svjesnost organizatora obilježavanja Dana Zadarske županije, zloupotrijebila u sklopu Dana organizirano 9. prvenstvo djedjih vrtića Zadarske iupanije i sumnjam protivno zakonu, ali ponajprije svim moralnim normama – zloupotrijebila duZnost koju protivno moralu, a vjerojatno i zakonu, obavlja, te je djedici na tom prvenstvu dijelila medalje, a uočen je na više fotografija objavljenih u lokalnim medijima zajedno s djecom, kako se rukuje, čestita, stoji pored njih kraj trenerica i trenera i slično!

Uz zabrinutost kakvu poruku takav čovjek može dati djeci čiji su ovo prvi koraci u sportu, obzirom na činjenicu za Sto se nalazi pod istragom za ozbiljna kaznena djela, izraiavamo snaZno ljudsko protivljenje jer ne možemo vjerovati da su roditelji odnosno skrbnici djece unaprijed bili upoznati sa činjenicom da je njihovoj djeci medalje podijeliti baš Reno Sinovčić- te smo uvjereni da bi većina roditelja, unatoč prisutnom strahu od mogućih društveno-političkih reperkusija, ipak to spriječila da je znala, jer se radi o onima svakom roditelju/skrbniku najvainijima – njihovoj djeci.

Takvim odgovornim i svjesnim roditeljima Vaša reakcija kao pravobraniteljice bila bi određena moralna satisfakcija da naše društvo, unatoč političkim pritiscima na sve sfere, pa i one moralne koje su se stoga duboko degradirale, ipak neće tolerirati zloupotrebu djece u tako osjetljivoj dobi i slanje potpuno krivih poruka u trenutku njihova odrastanja kad upijaju sve dobre, ali nažalost i loše događaje iz društva kao pouku za daljnji rast.
Također izražavamo ozbiljno protivljenje takvoj organizaciji Dana Zadarske županije u kojoj je moguće da vrtićkoj djeci osoba pod ozbiljnim istragama i brojnim moralno-etidkim dubiozama uz sebe bude dovedena u mogućnost da zloupotrebljava djecu. U vezi toga prisiljeni smo nažalost obavijestiti prijavom i druge nadležne institucije o sumnjama o kršenjima zakona.

lzražavajući podršku Vašem vrijednom radu i u nadi da će te pružiti zaštitu djeci kako se slično ne bi moglo ponoviti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...