Sukošanci organiziraju 4. Magunja trail – Sukošan

Turistička zajednica Općine Sukošan i Općina Sukošan krajem svibnja, točnije u subotu 28., organiziraju četvrti po redu “Magunja trail – Sukošan 2016.”, odnosno drugi međunarodni Magunja trail.

Za one koji nisu upoznati s trail utrkama, važno je napomenuti kako se radi o sve popularnijem vidu kretanja u prirodi koje je od ove godine i službena disciplina u okviru Svjetske atletske federacije. Prije nekoliko dana samo u Istri se okupilo preko 1300 sudionika na svjetskom kupu u ultra disciplinama.

Sukošanski trail ove godine imati će tri kategorije – Ultra (40km), 25km za aktivne rekreativce te Đir od 8km za one koje zanima lagana šetnjica.

Dvije dulje staze idu od Sukošana najprije prekrasnom razvedenom obalom, a onda u zaleđe preko Tustice, do Vrčeva (Ilirske gradine), brda Debeljak i Sv. Martin, sukošanskim i bibinjskim poljima, do Križa, pa nazad u Sukošan. Dobar dio staze ide linijom obrane u Domovinskom ratu s naglaskom na brdo Križ s kojeg se pruža predivan pogled na Pašmanski kanal, Zadar i obližnje otoke, a s druge strane na zelenilo Ravnih kotara. Najkraća pak staza ide trim stazom preko Tustice iznad Sukošana s “pogledom od milion dolara”, kažu organizatori.

Prijavu možete izvršiti na www.stotinka.hr, a dodatne informacije i fotografije dostupne su na službenoj Facebook stranici. Prijave su, napominje organizator, otvorene do 23. svibnja ako želite majicu i zahvalnicu, a do samoga starta ako vam to nije potrebno.

Utrka kreće u 16 sati na Trgu Ruševac koji je ujedno i cilj, a potrebna oprema je sljedeća:

– mobilni telefon,
– komplet prve pomoći (nije potreban za ĐIR),
– čeona lampa i bidon (samo za ULTRU),
– zemljovid ili mapa,natjecateljski karton,instrukcije za utrku (daje organizator).

Startnina: 100 kn – od 16g. i stariji
50kn –  mlađi od 16g. – (samo na Đir)

Što organizator daje za tu cijenu? Medalje i bogate nagrade za najbolje (u suradnji sa sportskom trgovinom “Easy Going Store”), majice i zahvalnice te okrijepu, topli obrok, piće i glazbu za sve. Prijavite se!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...