Sutra velika biciklijada “Od Branimira do Branimira”

Pred nama je biciklijada „Od Branimira do Branimira“ Zadar-Nin-Zadar, i to sutra, 10. travnja 2016. godine u trajanju od 11,30 do 14 sati kada se biciklisti vraćaju u Zadar.

Biciklijada se provodi u sklopu programa Plana za zdravlje Zadarske županije i u cilju poticanja zdravog načina života, a potiče na kretanje pješačenjem ili biciklizmom budući da je sjedilački način života sve učestaliji.

Prije 8 godina kada se započelo s organizacijom ove javno zdravstvene aktivnosti bilo je 100-njak biciklista, a prošle godine premašena su sva očekivanja jer je na biciklijadi sudjelovalo preko 900 rekreativaca među kojima i puno djece.

– Ponosni smo na činjenicu da smo pokrenuli jednu takvu manifestaciju koja je postala prepoznatljiva i na kojoj sudjeluje toliki broj biciklista, a sve zahvaljujući Timu za zdravlje Zadarske županije. Kao i obično tijekom biciklijade osiguran je siguran nadzor i tehnička pomoć od strane Calimero sporta. Osim biciklista iz BK Zadar i ove godine u održavanju reda među biciklistima svoj će doprinos dati i biciklistička sekcija PU Zadarske koja će se zajedno s nama iz organizacijskog tima pobrinuti da svi stignu sigurno do Nina. Calimero sport nam osigurava i glavnu nagradu bicikl Cinzia u izvlačenju lutrije, te besplatne sitne servise bicikli na cilju. Napominjemo ipak kako svi sudionici moraju doći na biciklijadu sa ispravnom biciklom i po mogućnosti servisiranom prije same biciklijade. Također, svi sudionici na startu će dobiti majicu biciklijade glavnog sponzora EVN Croatia plina, kaže Vlatka Vučić Marasović iz Zadarske županije.

U Ninu sve bicikliste čeka topli obrok kojeg će pripremati Udruga kuhara Zadarske županije predvođena poznatim kuharom Renatom Kraljevom.

Istovremeno kada kreću biciklisti, u 11,30 kreće i akcija pješačenja “1000 koraka kroz 1000 ulica ” u organizaciji udruge za rekreaciju žena “Relax”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...