Svađe zbog kojih razvedeni žale

Postoje svađe zbog kojih razvedene osobe žale unatoč tome što više nisu u braku. No, postoje i one koje se nikada nisu dogodile, a trebale su. Koje su to, donosimo u nastavku.

1. Nikad se nismo trebali svađati oko novca.
– Žalim zbog svađa oko financija. Nakon razvoda shvatila sam da vas svađanje oko novca ne čini bogatijima već vam samo udaljava od bogatstva braka. Novac je bitan. Uistinu jest i sve košta pa zbog toga treba biti oprezan pri trošenju i donošenju financijskih odluka. Nažalost, ponekad stvari ne ispadnu onako kako ste planirali – kazala je Chelsie Dort, blogerica Huffington Posta.

2. Nismo se trebali svađati oko toga koja će obitelj biti kumovi našoj djeci.
– Prije mnogo godinama kada se moj sin Jackson trebao krstiti mislila sam kako je prirodno da moja starija sestra bude njegova kuma. No, moj bivši je bio uvjeren kako to treba biti njegova sestra. Tjednima smo se svađali dok nam netko nije predložio neka ima dvije kume – rekla je Katie Nemer.

3. Nismo se trebali svađati oko sitnica.
– Ne žalim jer sam dizao glas i branio svoje mišljenje kad su bile u pitanju velike stvari, ali žao mi je zbog sitnica zbog kojih smo se stalno svađali. Uvijek sam doživljavao svijet kao crno-bijeli i tek sam sada naučio kako živjeti u sivilu. Nisam se mogao opustiti i pustiti male stvari i zbog toga najviše žalim – rekao je Adam Petzold.

4. Nismo se svađali dovoljno.
– Jedina svađa za kojom žalim u svom braku je ona koju nikad nismo imali. Naučio sam kako parovi s jakim brakovima znaju kako se svađati, ali biti pošten u tome. Oni pokazuju svoje osjećaje bez straha i nelagode. Ne bježe od konflikta već se nose s njima. Posvađaju se, ali se na kraju poljube i pomire. Prijatelj koji se šokirao zbog našeg razvoda rekao mi je: Ali vi se nikad niste svađali. Ja sam mu rekao: Upravo tako – rekao je K.C. Wilder.

5. Žalim jer nisam prekinula krug svađa.
– Žalim što sam se iznova svađala oko istih stvari umjesto da sam rekla hoćemo li više prekinuti s time. Kada sam rekla to, već je bilo kasno. No, to je bila najbolja odluka – rekla je Laura Lifshitz.

6. Žalim što se nismo posvađali oko toga zašto završavamo s našim brakom.
– Zapravo žalim jer se nismo više svađali oko toga zašto se rastajemo. Imali smo samo jedan razgovor o tome, no to nije bilo ni približno onome što bih sada željela – rekla je Patty Blue Hayes.

7. Žalim zbog svađa oko kućanskih poslova.
– Nakon što sam rodila najmlađu kćer, pomislila sam kako ću se izgubiti u pranju rublja i prljavog suđa. Pa sam prestala prati suprugovo rublje i posuđe. Čak sam izračunala koliko bi nas sve koštalo kada ja ne bih radila kućanske poslove već kada bih plaćala osobu za to. No, on je reagirao drugačije nego što sam očekivala. To što sam učinila bilo je djetinjasto. On je radio 60 sati na tjedan. Oboje smo trebali iskazivati malo više poštovanja jedno prema drugome. Dobra komunikacija je jako potrebna – rekla je Trish Eklund.

8. Žalim jer je svaki naš razgovor završio svađom.
– Mrzim se svađati, a bio sam u braku s nekim tko se želio svađati najmanje dva puta tjedno. Nikad to nisam shvaćao. ne žalim ni zbog jednog razgovora koji sam imao s bivšom suprugom. Često bih na kraju rekao da mi je žao iako sam osjećao da sam ja u pravu, ali sam tako završavao svađe jer smo se stalno svađali – rekao je Bill Flanigin.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...