Tri istine o ekstenzijama

Ekstenzije su umeci za kosu koji se lijepe za prirodne vlasi te mogu trajati od 6 tjedana do čak 5 mjeseci. Iako je efekt koji pružaju vrlo moćan te u trenu mogu kosi dati duljinu, volumen i svježinu, planirate li ugraditi ekstenzije morate biti svjesni kakve posljedice sa sobom donosi ovaj trend, piše zadovoljna.dnevnik.hr.

1. EKSTENZIJE NISU ZA SVAKOG
Baš kao i kod vježbanja ili dijete, želite li dobre rezultate, morate biti dosljedni te djelomično promijeniti način života i prilagoditi ga ovom beauty pomagalu.

Naime, kako bi ostale lijepe te kako ne bi značajno oštetile vašu prirodnu kosu, ekstenzije je potrebno svakodnevno održavati i na njih potrošiti određeni dio dana.

To uključuje posebno pranje, sušenje i četkanje kose te svakodnevnu pripremu za spavanje. Ako niste tip osobe koja će na svoju kosu svakodnevno trošiti podosta vremena, radije ih nemojte niti stavljati jer u protivnome ćete vrlo brzo zažaliti.

2. EKSTENZIJE ĆE UNIŠTITI PRIRODNU KOSU
Planirate li ugraditi dugotrajne ekstenzije, vrlo je važno da to učinite kod iskusnog frizera, jer u protivnome pogrešno stavljanje i/ili skidanje istih može značajno oštetiti vašu prirodnu kosu.

Primjerice, stavi li vam frizer preveliki broj pramenova ili ako umjetnu kosu ne održavate na strogo i detaljno propisan način, ekstenzije mogu uzrokovati ispadanje kose ili pak pucanje zdravih vlasi.

3. EKSTENZIJE MOGU BITI NEKVALITETNE
U posljednjih desetak godina ekstenzije su postale planetarno popularne, a tržište je postalo preplavljeno pramenovima od umjetne i prave kose koji dolaze iz cijelog svijeta.

S obzirom na to kako ćete ekstenzije nositi poprilično dugo na svojoj glavi, vrlo je važno da proizvod koji stavljate na prirodnu kosu bude kvalitetan.

Nekvalitetne (jeftine) ekstenzije mogu pucati i promijeniti strukturu već nakon par pranja kose te će vrlo brzo izgledati neprivlačno i postati primjetne. Cijena ugradnje ekstenzija može biti poprilično visoka, pa prije nego se odlučite na jeftiniju varijantu, provjerite otkuda dolaze vaše ekstenzije i tko će vam ih staviti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...