U nedjelju Kolan ponovno na birališta

Drugi krug izbora za načelnika Općine Kolan održat će se ove nedjelje, 3. travnja. Mještani Općine Kolan, odnosno mjesta Kolan, Kolanjski Gajac i Mandre tada će svoj glas moći dati jednom od dva kandidata koja su se za drugi krug izborila – Josipu Zuboviću, dosadašnjem dugogodišnjem načelniku, ili Šimi Gligori, kandidatu HDZ-a.

Zubovića na ovim izborima podupiru 4 HSS-ova vijećnika novog sastava Općinskog vijeća, odnosno manjina, budući da većinu u vijeću sada drži koalicija HDZ-a, HSP-a AS i Nezavisne liste mladih kandidata Branimira Tauzera.

Spomenuta je koalicija već najavila potporu Šimi Gligori u drugom krugu izbora za načelnika, a ako ne bude daljnjih izmjena, potpora koju su prikupili u prvom krugu izbora za načelnika i na izborima za sastav Općinskog vijeća mogla bi se pokazati odlučujućom za izbor novog načelnika.

U slučaju da Zubović pobijedi u drugom krugu (a osvojio je veći broj glasova u prvom), suradnja s novim sastavom Općinskog vijeća mogla bi se pokazati klimavom, budući da je većina vijećnika rezolutno najavila promjene i tako de facto odbila suradnju s bivšim načelnikom.

Bit će ovo zanimljiv drugi krug izbora u kojemu će mještani Općine Kolan morati s oprezom odabrati put kojim će koračati u doglednoj budućnosti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...