Drugi krug izbora za načelnika

U nedjelju Kolan ponovno na birališta

Arhiva, ilustracija
Tamni način

Drugi krug izbora za načelnika Općine Kolan održat će se ove nedjelje, 3. travnja. Mještani Općine Kolan, odnosno mjesta Kolan, Kolanjski Gajac i Mandre tada će svoj glas moći dati jednom od dva kandidata koja su se za drugi krug izborila – Josipu Zuboviću, dosadašnjem dugogodišnjem načelniku, ili Šimi Gligori, kandidatu HDZ-a.

Zubovića na ovim izborima podupiru 4 HSS-ova vijećnika novog sastava Općinskog vijeća, odnosno manjina, budući da većinu u vijeću sada drži koalicija HDZ-a, HSP-a AS i Nezavisne liste mladih kandidata Branimira Tauzera.

Spomenuta je koalicija već najavila potporu Šimi Gligori u drugom krugu izbora za načelnika, a ako ne bude daljnjih izmjena, potpora koju su prikupili u prvom krugu izbora za načelnika i na izborima za sastav Općinskog vijeća mogla bi se pokazati odlučujućom za izbor novog načelnika.

U slučaju da Zubović pobijedi u drugom krugu (a osvojio je veći broj glasova u prvom), suradnja s novim sastavom Općinskog vijeća mogla bi se pokazati klimavom, budući da je većina vijećnika rezolutno najavila promjene i tako de facto odbila suradnju s bivšim načelnikom.

Bit će ovo zanimljiv drugi krug izbora u kojemu će mještani Općine Kolan morati s oprezom odabrati put kojim će koračati u doglednoj budućnosti.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar