U Zadru uskoro Dive In Fest 2016: Čišćenje podmorja i podvodni ribolovni spektakl

Dive In Fest predstavlja ideju da Hrvatska ne koristi dovoljno svoje resurse u turističko-gospodarskom smislu, a poglavito Jadransko more. Stavljajući naglasak na prirodne ljepote kojima raspolažemo i nudeći konkretne sadržaje uz njih vezane, ujedno podižemo i ekološku osviještenost, jer postaje jasno da su one ono što turiste i njihov novac privlači u Hrvatsku pa je njihovo očuvanje nacionalni interes.

Dive In Fest podrazumijeva međunarodno natjecanje u podvodnom ribolovu u gradu Zadru i ekološku akciju čišćenja podmorja, kako bi se promišljeno istaknulo ono najbolje što Zadar i njegova okolica, kako priroda tako i ljudi, imaju za ponuditi, uz poseban naglasak na prepoznavanje potrebe za očuvanjem i poticanjem razvoja tih vrijednosti. Inicijativa je prepoznata od strane Turističke zajednice grada Zadra i Zadarske županije, s obzirom da su mnogobrojna istraživanja pokazala da sportski ribolov i ribolovni turizam značajno doprinose lokalnom gospodarstvu.

Natjecanje u podvodnom ribolovu (Dive In Kup) okupit će natjecatelje i rekreativce iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Grčke, Španjolske, Italije, ukupno 100-tinjak natjecatelja podijeljenih u 40-ak ekipa, što ovo natjecanje čini jednim od najvećih u Europi, a u Hrvatskoj vodećim po broju nacija koje na njemu sudjeluju. Pravila natjecanja izuzetno su stroga kako bi se što je moguće više smanjio utjecaj na riblji fond i podigla svijest o važnosti selektivnog ribolova, pa se tako ne boduju ribe lakše od 400 grama, a nije dozvoljeno ni uloviti više od 10 primjeraka jedne vrste.

U ekološkoj akciji mogu sudjelovati svi zainteresirani koji su u stanju staviti masku i peraje i izroniti odbačenu limenku, bocu, kesu,…

PROGRAM:

Petak, 06. svibnja:
10:00 – ekološka akcija čišćenja podmorja (kod Pozdrava suncu)

14:00 – zajednički ručak u restoranu Stipe

18:00 – verifikacija natjecatelja (Famous Beach&Grill Bar)

Subota, 07. svibnja:
08:00 – 14:00 – natjecanje u podvodnom ribolovu (zona lova širi akvatorij Dugog otoka)

15:00 – ručak (Famous Beach&Grill Bar)

15:30 – vaganje i proglašenje pobjednika (Famous Beach&Grill Bar)

20:00 – after party u Caffe barovima Kult i Dišpet, nastupa klapa Libar

Dive In kup

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...