Uskoro ćete kumovati? Evo kako se odjenuti!

Korizma je iza nas, a pred nama mjeseci različitih svečanosti u kojima ćete sudjelovati – možda čak i kumovati! Jeste li već odabrale svoj total look? Pronašle idealne detalje koje ga upotpunjuju? Proučile mala pravila bontona koja se odnose na različita kumovanja?

Krsna kuma

Ako je vaša najbolja prijateljica postala mama, može se očekivati da ćete dobiti poziv za kumstvo. Iako je u toj situaciji u prvom planu odjeća za mališana, i kuma mora biti lijepo odjevena. Odaberite svečanu odjeću pazeći pri tome da vam ruke, dekolte i leđa budu pokriveni. Tijekom crkvenog obreda upravo je taj dio tijela pod povećalom promatrača pa ne bi bilo u redu jednog dana gledati fotografije na kojima je vaše poprsje u krupnom planu. Osim toga, pazite da vam modni detalji poput šala ili torbice budu fiksirani kako se ne biste trebali koncentrirati na podizanje šala ako sklizne. Isto tako, pazite na boje i duljinu haljine ili suknje. Do koljena je prava mjera, a prikladne su svjetlije nijanse, boja pudera pa čak i zlatna. Krštenje je svečani dnevni događaj pa ne pretjerujte sa šljokicama i velikim aplikacijama.

Kuma na krizmi

Mnoge mlade djevojke u vama mogu vidjeti uzor pa će vas pitati za kumstvo na krizmi. Prihvatite to s veseljem znajući kako ste upravo dobili novu mlađu prijateljicu. Kako se treba odjenuti u ovoj prigodi? Kuma na krizmi treba biti mladenački odjevena jer ipak će se vama ponositi kumče. Odjenite stiliziranu “Merlinka haljinu”, trendy haljinu ukrašenu kamenčićima, zanimljivu haljinu od čipke. U svim situacijama pazite da ste u skladu s haljinom koju nosi krizmanica i da su prekriveni dekolte i ruke. Pazite i na duljinu haljine. Minice nisu prikladne, ma koliko vam dobro stajale!

Kuma na vjenčanju

Za razliku od krštenja i krizmi za koje je prikladno odijevati zatvorenije modele haljina, haljina koju će nositi vjenčana kuma može biti kratka, koketna i više seksi. Dogovorite se s prijateljicom kojoj ste kuma kakav model haljine ćete odabrati pazeći pri tome da za crkvu ponesete prikladnu pašminu kako biste njome prekrili leđa. Haljina mora biti odabrana u skladu s vašim godinama i građi tijela, a dopuštene su sve boje osim bijele. To je boja koju nosi mladenka!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...