Uskoro kreće 16. Festival cvijeća Zadarske županije

U  organizaciji Turističke zajednice općine Sv. Filip i Jakov od 29.04 – 01.05 održava se tradicionalni Festival cvijeća zadarske županije.

Festival se održava pod pokroviteljstvom Zadarske županije, Predsjednice Republike Hrvatske, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva turizma, Ministarstva zaštite okoliša i prirode, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU,  Ministarstvo poduzetništva i obrta, Hrvatske zajednice županija, Grada Zagreba i Udruge Napredak.

Kao i dosadašnjih godina u realizaciji manifestacije prati nas zlatni sponzor, Ilirija d.d.

Što je proljeće bez cvijeća?

Proljeće u vrtove donosi radost boja i mnoštvo rascvjetalog cvijeća.

Cvijeće je od davnina bogatstvom svojih oblika, mirisa i boja privlačilo pažnju čovjeka. Svojom ljepotom je poticalo njegovu maštu i na razne mu načine upotpunjavalo život.

Cvjetna aranžerka Nives Stančin Oros iz Bjelovara prezentirati će se originalnom instalacijom pod nazivom “POGLEDAJ ME” koja će kao i uvijek otvoriti mjesto mašti u očima promatrača i potaknuti na razmišljanje.

Nina JansSremec, ing.agr. docent  DUTCH MASTER OF FLORAL DESIGN  iz Nizozemske, održati će radionice aranžiranja za početnike. Slovenski proizvođač orhideja  priredit će OCEAN ORCHIDE izložbu orhideja, a njihovi  floristi prezentirat umijeće aranžiranja.

Županije nam se prezentiraju kroz jedinstvene cvjetne instalacije ZIDOVI KOJI SPAJAJU.

Cvijeće za desert? Zašto ne?

Cvijeće je prelijepo, mirisno, aromatično ali i….ukusno!

Cvijeće kao hrana se koristilo još u doba starog Rima, a u kulturama Kine, Bliskog istoka i Indije i danas je sastavni dio ishrane.

Okuse priče o cvijeću kao sastavnom dijelu jela pripremaju nam udruga Viola Odorata u suradnji sa Srednjom školom Biograd na Moru.

Modna revija

Etno kolekcija CVJETNI  ZAGREB naše priznate etno – dizajnerice Mine Petre ove godine po prvi puta sudjeluje u programu Festivala cvijeća u Filip Jakovu.Ove jeseni kolekcija će biti prikazana na izložbi u Parlamentu Europske Unije u Bruxellesu, kao dio naše kulturne baštine, stvaralaštva i identiteta.

Škola za primijenjenu umjetnost i dizajn, Zadar iz dana u dan raste u kreativnom smislu i svake godine prezentiraju svoje najnovije projekate na Festivalu.

13. korzo dječjih vrtića „Neka riva u cviću pliva“

Djeca tradicionalno svake godine sudjeluju na Festivalu cvijeća a poseban naglasak je na razvijanu ekološke svijesti i ljubavi prema prirodi.

Predvođeni Pakoškim mažoretkinjama ove godine na korzu sudjeluje 200 mališana iz dječjih vrtića Zadarske županije.

DOBRO JE ČINITI DOBRO

Humanitarna akcija „SVI ZAJEDNO  ZA VUKOVARSKI VODOTORANJ“

Posjetioci Festivala imat će prilike dati svoj prilog za obnovu Vukovarskog vodotornja-Simbola Hrvatskog zajedništva.

ZAKLADA ANA RUKAVINA

29.travnja od 11,00 do 13,00 sati održat će se akcija upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica Zaklade Ana Rukavina.

Na vama je izbor… Hoćete li uživati u neodoljivim bojama, lepršavim haljinama, suncu i osmjehu djeteta?

Hoćete li uživati u zvucima klape Kampanel?

Hoćete li uživati u prizoru stotina lampiona kako odlaze u sutonu?

Ili želite samo uživati u bojama cvijeća, njegovom mirisu ili pak u okusu mirisa.. U slast!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...