Zaboravite obitelj, posao, prijatelje i obveze – danas kreće 6. sezona Igre prijestolja

Što je bilo sa Jonom Snowom? Već davno je Ygrette zaključila da on ništa ne zna („You know nothing, Jon Snow…“), ali nama je veći problem što ni mi ne znamo njegovu sudibnu. Da li mu se duh preselio u orla, strahovuka, stablo, travku ili nešto deseto u trenutku umiranja? Iako je Kit Harington nakon emitiranja pete seone rekao da „koliko on zna“ njegov je lik mrtav, sasvim je jasno da on stvarno ne zna i kasnije je priznao da se i on našao na setu skupa s ostalima u šestoj sezoni.

Što je bilo s crvenokosom Melisandre? Što se njenih vojnosavjetničkih sposobnosti tiče, vidjeli smo kako je u Oštrozimlju „pomogla“Stannisu Baratheonu.

Kad smo već kod toga, kako gubitak svoje voljene ko-sadistice trpi mladi knez Ramsay Bolton? Lik za kojeg je i glumac koji ga utjelovljuje, Iwan Rheon, svojedobno rekao da jedva čeka da umre, ako je moguće što groznijom smrću.

O doživljajima patuljka Tyriona i Daeneyis U-Oluji-Rođene Targaryen da i ne pričamo… Mnogo toga je George Martin zakuhao, a kasnije producenti serije dodatno umiješali prste tako da je divergencija između dosad napisanoga i serije sve očitija, tako da nije nemoguće da će se do konačnog razrješenja u knjigama i na ekranu doći na dva različita načina. A autor umjesto da nam dade knjigu, kako je obećao, sada govori da pregovara o spin-offu baziranu na njegovom ranijem liku iz istog svemira, Sir Duncanu Visokome, kojega bi također gurnuo na TV ekrane…

Bilo kako bilo, danas je dan kada započinje šesta sezona epizodom Crvena žena… Neka nas sve čuva Majčina milost!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...