Zadarska policija poziva građane na suradnju!

Policija i dalje moli građane za suradnju u njihovoj akciji 24 – satnog nadzora brzine kretanja vozila. Ono što od nas očekuje, jest da im predložimo na kojim lokacijama da provedu svoju akciju. Očito misle da građani bolje od njih znaju gdje vozači divljaju.

Zbog nepropisne brzine kretanja događa se najviše prometnih nesreća u kojima se gube ljudski životi i nastaju teške ozlijede. Vozači koji ne poštuju ograničenja brzine ugrožavaju svoje živote i živote sudionika u prometu, koji voze primjerenim brzinama i poštuju prometne propise.

– Stoga će se na području Policijske uprave zadarske, radi smanjenja broja prometnih nesreća, a pogotovo prometnih nesreća s poginulim osobama, provesti 24-satni nadzor brzine kretanja vozila. Od 6 sati 21. travnja do 6 sati 22. travnja 2016. godine, policija će pojačano kontrolirati brzinu vozila i prema vozačima koji ne poštuju ograničenja brzine, primjenjivati sankcije propisane Zakonom o sigurnosti prometa na cestama. Pozivamo građane da predlože lokacije, na kojima žele da se nadzire brzina kretanja vozila. Svoje prijedloge mogu dostavljati od 1. do 15. travnja 2016. godine na adresu elektroničke pošte [email protected]. Nakon zaprimljenih prijedloga, policija će analizirati dostavljeno te će odabrati lokacije nadzora brzine kretanja vozila, pogodne za nadzor brzine, kažu u zadarskoj policiji.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...