Županija u plusu od 9,8 milijuna kuna

Županov kolegij danas je otvoren s financijskim izvještajima koji su prema izloženom, debelo u plusu.

Stanje proračuna je stabilno, sve smo svoje obaveze namirili, prema svim pokazateljima gospodarstvo se stabilizira, imamo porast zaposlenih i to nam daje optimizam za dalje. Još samo da iskorištavamo više sredstava iz EU fondova, ovim riječima otvorio je kolegij sa svojim pročelnicima župan Stipe Zrilić.

Prve dvije točke odnosile su se na županijski proračun, o čemu je detaljno izvijestila županijska šefica za financije Bibijana Baričević

Prihodi proračuna za 2015. godinu ostvareni su u iznosu od 229 597 060 kuna, a sastoji se od prihoda i primitaka te viška prihoda iz prethodne godine. Manjak prihoda tekućeg razdoblja iznosi 12 468 261 kn što uz preneseni višak iz 2014. godine daje pozitivan rezultat poslovanja za 2015. godinu u iznosu od 9,8 milijuna kuna. Ostvareni su dobri rezultati, ispunjeni svi ciljevi i zadaci i konačno, sve to daje pozitivan rezultat poslovanja u navedenom iznosu, pojasnila je Baričević.

Župan je dodao kako je zadarska županija dobila i priznanje kao najtransparentnija jedinica lokalne samouprave kad je u pitanju trošenje proračunskih sredstava.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...