“Ako Nakić digne cijenu dopunskog idemo na referendum”

Gost emisije Veto Sanjina Španovića na Jabuci TV, reizabrani predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika Silvano Hrelja potvrdio je u emisiji kako su u 20 dana u peticiji protiv povećanja cijena dopunskog osiguranja sakupili 105 800 potpisa građana, te to smatra velikim uspjehom i najavom za prikupljanje potpisa za referendum ukoliko Vlada nastavi inzistirati na toj ideji.

– To je izuzetno velik broj zato što je to trajalo 20 dana i što su to radili ljudi između 60 i 80 godina koji su skupljali potpise. Bili su i na kiši i na ružnom vremenu. Za takve uvjete je to vrlo dobar rezultat, rekao je Hrelja koji se nije složio s konstatacijom kako ipak takav broj potpisa ne daje optimizam da bi se mogao skupiti dovoljan broj potpisa za raspisivanje referenduma o toj temi.

– Nije dovoljan broj potpisa, ali je lakoća prikupljanja i atmosfera vrlo znakovita i možemo zaključiti da bi se vrlo uspješno mogli potpisi za referendum. Usudio bih se u to ići, rekao je Hrelja koji je najavu ministra zdravlja Daria Nakić o odgodi primjene mjere poskupljenja dopunskog nazvao malim korakom nazad.

– To nije dobro. Dok on ne odustane od toga, privatni osiguravatelji čupaju javnog osiguravatelja kojem su ruke vezane. Ukoliko on ne povuče skroz taj prijedlog mi idemo na referendum, rekao je Hrelja koji je najavio kako će u ponedjeljak napisati i pismo premijeru Oreškoviću i Boži Petrovu i tražiti da ih prime kako bi im uručili prikupljene potpise.

-Ako nas ne prime onda ćemo tražiti od roku od 7 do 10 dana neki drugi način da im te potpise predamo, rekao je Hrelja koji je referendum najavio i po pitanju podizanja granice odlaska u mirovinu sa 67 godina od 2028. godine.

– Tu je referendum jedno krasno pitanje kojim se možemo boriti protiv toga. Ako neće doći u glavu, onda mora narod preuzeti stvar u svoje ruke. Nije lako danas referendum raspisati u Hrvatskoj, ali nisu ovi potpisi maksimum koji mi imamo, rekao je Hrelja i dodaje:

– Izjava ministrice Šikić da će to odnositi na našu djecu je bezobrazna izjava. Možemo mi donositi glupe zakone koji će kačiti našu djecu, ali to je neodgovorno. Europska komisija nas traži da napravimo reda u povlaštenim mirovinama. To se sada izbjegava napraviti i nudi se nešto drugo, ova ideja je supsticija tog zahtjeva. Dizanje granica odlaska u mirovinu na 67 godina je eksivaža kako Vlada ne bi dirala povlaštene mirovine, rekao je Hrelja.

 


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...