Apple bi se bacio i u biznis s električnim punionicama

Prema pisanju Reutersa, Apple je debelo u istraživanju svijeta punionica električnih automobila. Već preko godinu dana svijetom kolaju glasine o tom kako kompanija iz Cupertina želi ući u svijet električnih automobila vlastitim mogućim rješenjem. Sad je jasnije da u svakom slučaju gledaju stvari vezane uz prijeko potrebnu infrastrukturu.

Reuters piše kako je ovakav potez Applea jasan pokazatelj da je IT div itekako svjestan jednog od najvećih nedostataka električnih vozila – punjenja baterija. Apple navodno ispituje puls tržišta, raspitujući se i kod tvrtki koje se bave punionicama. Štoviše, u svim tim razgovorima je otkriveno i da Apple ne traži tek servis – već konačno rješenje za svoje vozilo.

S druge strane, tvrtke vezane uz nabavu dijelova i električnih punionica oprezno pružaju detalje oko cijele priče, izgledno jer nije jasno hoće li Apple postati moguća konkurencija ili planira koristiti postojeća rješenja za električno punjenje poput mreže za Tesla Motors.

U posljednje vrijeme Apple je ugrabio niz stručnjaka iz svijeta automobila, koji uključuju i specijaliste za autonomne sustave, električne pogone i brojne druge inženjere.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...