Arbanasi priredili feštu za pamćenje, kardinal Puljić upozorio žene da “ne postanu štrace”!

Povodom blagdana Gospe Loretske odnosno Arbanaškog čuda i jubilarne 290. godišnjice doseljenja u Zadar, Arbanasi su priredili feštu o kojoj će se zasigurno još dugo pričati, kako zbog spektakularnog koncerta pred mjesnom crkvom, tako i zbog kritičke propovijedi bosanskohercegovačkog kardinala Vinka Puljića koja mu je prethodila:

– To je postalo učestalo, no žene se ne bi trebale upuštati u tjelesna zadovoljstva prije braka kako bi isprobale koji će muž biti dobar. Pazite da tako ne bi postale “štrace”. Je li žena svjesna svojeg dostojanstva danog od Bog? Da bude majka, da bude osoba koja zrači plemenitošću i njome odgaja svoje dijete, ali i obrati svoga muža?, upozorio je kardinal Puljić u svojoj propovijedi, obrušivši se i na televiziju koju “plaćate, a ona vam truje djecu, pokazuje koje su to bjelosvjetske vrijednosti: prevariti, ukrasti, zavesti u preljub”.

Fešta u Arbanasima

Nakon svečane mise predvođene bosanskohercegovačkim kardinalom Vinkom Puljićem, kroz mjesto je krenula tradicionalna procesija za kipom Gospe. Grupa Calypso i duo Nevera u večernjim su satima zabavljali Arbanase i drage goste, među kojima je bilo i onih s Dalekog istoka. Feštalo se do dugo u noć.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...