Dilber: “Orešković se ponaša kao kancelar, a ne kao premijer!”

Nakon što se pojavila informacija da je premijer Tihomir Orešković bivšem ravnatelju SOA-e Draganu Lozančiću ponudio savjetničko mjesto u Vladi, HRT neslužbeno doznaje da su tu vijest u HDZ-u dočekali s čuđenjem te postavljaju pitanje – zašto je premijer uopće i potpisao Lozančićevo razrješenje?

Nakon što se predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović s premijerom Oreškovićem dogovorila da će nasljednik biti Daniel Markić, pomalo je nevjerojatno da joj je Orešković, kaže izvor HRT-a, opalio pljusku tako što, nakon izjave da je Lozančić Milanovićev špijun, tog istog Lozančića želi postaviti za svog savjetnika.

Lozančićevo moguće imenovanje savjetnikom u Vladi komentirao je u emisiji Otvoreno i HDZ-ov Željko Dilber.

Čemu supotpis premijera na njegovu ostavku ako ga postavlja na poziciju savjetnika u Vladu. Iznenađen sam, ovo mi liči na ponašanje kancelara, a ne premijera, kazao je Dilber.

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović ranije je optužila Lozančića da je bio “osobni obavještajac” bivšeg premijera Zorana Milanovića, a iz SDP-a su uzvratili da je takav stav suprotan riječima premijera Oreškovića da nije vidio “nikakve podatke i rezultate” koji bi potvrdili da je Lozančić kršio zakon.

Grabar-Kitarović je Lozančićevo razrješenje zatražila krajem siječnja, a prije nešto više od mjesec dana svoj supotpis na tu odluku stavio je i Orešković. Za novog su šefa SOA-e predložili Daniela Markića.

Lozančić je proši tjedan podnio ostavku i tako omogućio da o imenovanju njegova nasljednika raspravlja saborski Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost koji je u srijedu većinom glasova podržao Markićevo imenovanje, uz izdvojeno mišljenje HDZ-ova Miroslava Tuđmana i HSLS-ova Darija Hrebaka.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...