MINISTAR ZDRAVLJA

Dobar potez nakon gafa s dopunskim – Nakić najavio ponovni rad Imunološkog

Arhiva, ilustracija
Tamni način

Ministar zdravlja Dario Nakić izjavio je kako vjeruje da će danas biti završena priča oko blokade računa Imunološkog zavoda te izrazio nadu da će ta tvrtka napokon početi raditi.

“Imunološki zavod već tri godine nema nikakvu licencu, on ne radi. Krenulo se u preoblikovanje društva bez da se donio financijski plan kako će se preoblikovati iz dioničkog društva u ustanovu. Od prvog dana kako smo preuzeli vlast kažemo da nam je to izrazito važan strateški projekt i dajemo sve od sebe ne bi li se pokrenula proizvodnja u Imunološkom”, rekao je Nakić novinarima prije početka Vladine sjednice.

“‘Ajmo završiti priču, ‘ajmo pokrenuti proizvodnju. Dobili smo jednu dozvolu, a na pragu smo druge dozvole, da barem možemo pokrenuti dio proizvodnje. To je težak, trnovit, vrlo kompleksan put, želim da ga završimo do kraja i da napokon počne proizvodnja u Imunološkom”, kazao je Nakić.

Imunološkom zavodu d. d. od siječnja je blokirana imovina zbog 13 milijuna kuna duga, a zbog višemjesečne blokade računa dioničkog društva, u kojem su ostali sva imovina i sredstva za rad Imunološkog zavoda, prijetilo je pokretanje stečaja 19. svibnja.

Iz Samostalnog sindikata energetike, kemije i nemetala Hrvatske u utorak su poručili kako očekuju skidanje blokade jer je o tome s vjerovnicima postignuta načelna suglasnost.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar