Dva kola prije kraja košarkaške Lige za prvaka Zadar, Zagreb i Kvarner 2010 u utrci za treće mjesto

Sam Bog zna kako će se tek rasplesti priča oko budućnosti ABA lige (utorak, 10. svibnja je skupština u Beogradu) u koju bi, ako se ništa ne promijeni, u novoj sezoni trebala uću tri hrvatska kluba, prvi, drugi i treći prije doigravanja u Ligi za prvaka. Cedevita i Cibona jesu unutra, ali – tko će biti treći? Zadar, Kvarner 2010 ili Zagreb? Riješit će se u zadnja dva kola (Zadar u srijedu doma sa Zagrebom pa u zadnjem kolu s Goricom u gostima), ali je zanimljivo kako je prije prethodnoga kola iz KK primarno za lokalnu uporabu odaslana sljedeća informacija:

Direktor je donio nadu za motivaciju, a u narednim danima ćemo vidjeti je li sve OK što se financijske strane tiče. U tom je smjeru išao razgovor – kazao je trener Ante Nazor.
Riječ je bila o posjeti svlačionici direktora Borisa Skroće. Nazor nije posve otkrio sadržaj onoga što je Skroće govorio, ali čim se spominjala nada jasno je da je bila riječ o novcu. O plaćama koje kasne…

Dakle, nada koju je, prema Nazoru, među igrače donio Boris Skroće prije Cedevite rastopila se na utakmici veoma brzo, poput praška ‘Cedevite’ u čaši vode. Moguće je, dakako, da su igrači slušali, ali da nisu dobro čuli Skroću, kao što je moguće i da im je sve što je rekao, kroz jedno uho ušlo, kroz drugo izašlo. Takvi direktorovi ‘motivacijski nastupi’ u zadnje vrijeme nisu bili rijetkost u Višnjiku, ali – ne upali svaki put. Nije ni ovom zgodom, pa je isto ono glasilo koje je objavilo informaciju o direktorovoj akciji, poslije utakmice moglo konstatirati samo da se Zadar smrznuo na minus 39! Naime, rezultat je bio 109:70. Za Cedevitu…

Ante Nazor poslije utakmice:

– Nismo bili pravi i moram kazati da sam pod dojmom da, kao i u Zadru u prvom susretu s Cedevitom, nismo vjerovali u pobjedu. To je ono što trebamo izbaciti iz glave i skupiti se da ove dvije utakmice do kraja odigramo najbolje što možemo.

Usput, Skroćin dolazak u svlačionicu među igrače prije Cedevite nedvojbeno ima veze s najavljenim rebalansom gradskoga proračuna. Jer, KK Zadar s. d. d. već dugo živi samo od javnoga novca i sad, pred kraj ove sezone, čeka se rebalans, čeka se nova svota da bi klub nekako ‘premostio’ novčani jaz i u tom je rebalansu direktor, sasvim sigurno, pronašao uporište za donošenje nade među igrače. No, što će (i) na to uskoro reći Gradsko vijeće, barem neki njegovi članovi?

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...