“Eko-Zadar” poziva na akciju čišćenja “Gdje Zrmanja ljubi more 2016”

Udruga za promicanje ekološke proizvodnje hrane, zaštite okoliša i održivog razvoja „Eko-Zadar“ u sklopu projekta „B.transparent: Jačanje lokalnih partnerstva za transparentno upravljanje javnim dobrima i prirodnim resursima na području Novigradskog i Karinskog mora” financiranog u sklopu Programa Europske unije za Hrvatsku IPA poziva na akciju čišćenja rijeke Zrmanje „Gdje Zrmanja ljubi more 2016“.

Svečanost otvaranja akcije održat će se u subotu, 4. lipnja 2016. godine s početkom u 10:30 sati na nogometnom igralištu „Jankuša“ u Obrovcu.

Područje Novigradskog i Karinskog mora predstavlja poseban i jedinstven ekosustav koji ima ogroman ekološki i ekonomski potencijal. Kako bi se promoviralo i dodatno osvijestilo održivo korištenje prirodnih i kulturnih resursa prostora Novigradskog i Karinskog mora, u sklopu projekta „B.transparent“, provode se informativne kampanje osvješćivanja javnosti o potencijalima i jedinstvenosti prostora. Jedna od informativnih kampanja je i akcija čišćenja rijeke Zrmanje pod nazivom „Gdje Zrmanja ljubi more 2016“, kako bi se udruge, građani i lokalna vlast zajedno ujedinili u čišćenju i zaštiti rijeke Zrmanje kao važnog prirodnog resursa i promovirali održivi razvoj tog područja.

Akcija će se održati u subotu, 4. lipnja 2016. godine u gradu Obrovcu povodom Svjetskog dana zaštite okoliša (5. lipnja). Kako bi se građani, udruge i predstavnici lokalne vlasti još dodatno zbližili i umrežili u zajedničkom cilju transparentnog i održivog razvoja navedenog područja, nakon zajedničke akcije čišćenja je planirano večernje druženje svih volontera/prijatelja/suradnika uz glazbeni nastup.

Program akcije (subota, 4. lipnja 2016. godine):

-10:30 otvaranje eko akcije, podjela zahvalnica za sudjelovanje

-11:00 zaron, čišćenje rijeke Zrmanje

-13:00 ručak za sve sudionike, slobodno vrijeme za druženje

-21:00 druženje uz nastup domaće glazbene grupe

Projekt s ukupnim proračunom od 175.597,81 eura financira Europska unija i sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske u postotku od 94,52% tj. 165.981,87 eura (EU udio 149.383,68 eura (90%), udio Ureda za udruge Vlade RH 16.598,19 eura (10%)).

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...