Ivan Santini u tri natjecanja zabio 17 golova, donio klubu Belgijski kup

Zadarski napadač Ivan Santini, koji je svojedobno iz Stanova otišao u Freiburg, pa se iz Njemačke preselio u Belgiju (Kortrijk) u majici Standarda iz Lijegea završio je ovu sezonu s ukupuno 17 golova. U Jupiler ligi Ivan je postigao 11 golova, u Belgijskom kupu pet, a u Europskoj ligi jedan. Najbitniji gol u cijeloj sezoni svakako je onaj što ga je Ivan postigao u 88. minuti finala Belgijskoga kupa, Standard Liege – Club Brugge. Kod rezultata 1:1 dvije minute prije kraja Ivan je pogodio za vodstvo svoje momčadi, odnosno za trijumf u tom natjecanju. U prvenstvu je Standard igrao u Play off 2 i bio odmah iza Kortrijka.

Zadvoljan sam prvom sezonom u ovom velikom belgijskom klubu. Nije bilo jednostavno, imali smo jedno razdoblje rezultatske krize, ali smo trijumfom u Belgijskom kupu sezonu učinili uspješnom, kaže Ivan.

Usput, nedavno je Ivan postao i ponosni otac. U ožujku je supruga Ivana rodila kći, a pri izboru imena nije bilo dvojbi, curica se zove Iva. Čim bude moguće obitelj Santini doći će na odmor u Zadar, a Ivan u Standardu iz Lijegea ugovor ima još na tri sezone.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...