Izdaja? MOST-ov zastupnik će podržati Karamarka u Saboru

Odluka o podršci SDP-­ovu zahtjevu za opoziv prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka izazvala je i novi raskol u Mostu.

Već se duže vrijeme spekulira da su nezadovoljni članovi udruge Promjenimo Hrvatsku koji su ušli u Sabor na listi Mosta: Ivan Lovrinović, Ivica Mišić i Juro Martinović. Ako sva trojica odu, Most ostaje na 12 zastupnika, a to je izgleda relana opcija.

Juro Martinović, zastupnik Mosta kaže da neće podržati zahtjev za smjenu Karamarka dok se ne utvrde sve činjenice i da on od tog stava koji je već ranije rekao ne odustaje. Smatra očito da treba prvo Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesaodlučiti.

Martinović nam je rekao i da nije bilo nikakvog sastanka u Mostu sa zastupnicima na kojima bi bila donesena odluka o glasanju za opoziv Karamarka.

– Nisam jedini, puno ljudi razmišlja da ne treba donijeti odluku dok se ne donesu činjenice. U ovom trenutku vjerujem da ćemo naći model da ostanemo jedinstveni, a jedini model je da ne donosimo odluke prije nego se utvrde sve činjenice – kaže Martinović. Na opasku da je u Mostu već donesena odluka o glasanju o opozivu, te je li točno da on, Ivan

Lovrinović i Ivica Mišić odlaze u klub Milana Bandića, Martinović kaže da nema potrebe za prelazak,

– Imamo dovoljno prostora za osnovati svoj klub zastupnika u slučaju razdora – kaže Martinović.

Kako za klub treba najmanje tri zastupnika, očito Martinović računa na još barem dvojicu. Na pitanje hoće li onda oni podržavati Vladu u kojoj bi bi HDZ bez Mosta, Martinović nije određen.

– To će sve ovisiti o političkoj situaciji – kaže.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...