Lijepo vrijeme još danas, nakon toga pljuskovi i grmljavine

U subotu čitavu Hrvatsku čeka lijepo i sunčano vrijeme, no nakon toga dolazi pogoršanje, a izvjesni su pljuskovi i grmljavina
Pretežno sunčano i vrlo toplo, ponegdje i vruće. Vjetar slab, a na Jadranu će zapuhati slabo do umjereno jugo. Najniža jutarnja temperatura između 13 i 18, a najviša dnevna od 26 do 30 °C.

U nedjelju će biti pretežno i djelomice sunčano i vrlo toplo, na istoku mjestimice i vruće. Posvuda će biti nestabilno, pa se uz pojačan razvoj dnevne naoblake sredinom dana i popodne očekuju lokalni grmljavinski pljuskovi, češći i izraženiji u unutrašnjosti zemlje.

U kopnenoj će Hrvatskoj puhati slab do umjeren jugozapadni, na istoku jugoistočni vjetar, a na Jadranu će biti umjerenog i jakog juga.

Jutarnje temperature zraka na kopnu će se kretati između 10 i 19°C, na obali i otocima od 16 do 21°C. U najtoplijem dijelu dana kopnene predjele očekuje od 23 u gorskim područjima do čak 32°C na krajnjem istoku, dok se na Jadranu očekuje između 22 i 26°C.

I početak idućeg tjedna je promjenljivo uz povremenu kišu i pljuskove, a u unutrašnjosti i osjetno svježije. I prema kraju tjedna, uz sunčana razdoblja, očekuje se naoblaka i mjestimična kiša.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...