Lonely Planet uvrstio sjevernu Dalmaciju među top 10 destinacija koje morate posjetiti u 2016.

Najpoznatiji turistički vodič na svijetu Lonely Planet, objavio je svoju listu vodećih europskih destinacija koje se moraju posjetiti ovog ljeta.

Među top deset destinacija našla se i sjeverna Dalmacija. “To područje obuhvaća sve kulturne značajke Jadrana, a usto ima zapanjujuće netaknutu prirodu kakve gotovo da nema nigdje u Europi. Okružena je impozantnim Velebitom, kojeg je UNESCO proglasio rezervatom biosfere i radi se o jednoj od najljepših i najnerazvijenijih europskih destinacija”, navodi Lonely Planet.

Vodič se posebno usredotočio na jedan grad iz regije, koji je početkom godine dobio priznanje za najbolju europsku destinaciju.

“Zadar je dugo zasjenjen svojim slavnijim južnijim susjedima, Splitom i Dubrovnikom, ali on predstavlja srce sjeverne Dalmacije i brzo stječe popularnost kod putnika koji žele istražiti taj manje poznati hrvatski grad”, piše Lonely Planet.

“Intrigantno i snažno, ovo prometno čvorište nalazi se na lijepom mjestu s kojeg puca pogled na more te kombinira bogatu kulturnu povijest s radikalnim pogledom u budućnost. Kombinacija ogromnih krških planina u okolici, filmskih vodopada i sjajnih plavih voda čini Sjevernu Dalmaciju destinacijom koju morate posjetiti u 2016.”

Na vrhu ove zavidne liste smješten je grčki poluotok Peloponez, a slijede ga danski Aarhus te Venecija.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...