Maturanti “Nazora” pozdravljaju školu na svoj način

Maturanti danas slave posljednji dan svog srednjoškolskog obrazovanja, i tradicionalno je taj dan rezerviran za svakojake nepodopštine za koje im se progleda kroz prste. Na taj dan građani gledaju kako bi zaobišli odlazak u centar grada kako ne bi riskirali da budu na meti veselih maturanata koji imaju uza sebe “arsenal” brašna, jaja, vode i ostalih sastojaka. Ove ih godine toga ne treba biti strah. Inicijativu zadarskih maturanata za doniranjem brašna i jaja socijalnoj samoposluzi pozdravila je cijela Hrvatska, a maturanti su svakako našli alternativne načine zabave i obilježavanja njihovog ulaska u svijet odraslih.

Uz standardne šarene povorke maturanata koje okupiraju grad, vratolomne skokove u more sa rive, zadarska gimnazija Vladimira Nazora posljednjih nekoliko godina za svoje maturante organizira mini “igre bez granica”. Inicijativa je krenula od strane školske pedagoške službe, dobila punu potporu ravnatelja prof. Rade Šimićevića, i program se polako iskristalizirao u sportsko – umjetničko – gastronomsku zabavu na otvorenome. Razredi se međusobno natječu u 7 različitih disciplina, među kojima su najzanimljiviji trčanje u paru sa zavezanim nogama, jedenje fritula i karaoke.

Za pobjednike je predviđena i simbolična nagrada, a ideja je ovo prema kojoj maturanti u obilježavanju posljednjeg dana nastave nisu prepušteni sami sebi. Bude tu puno natjecateljskog duha, poneka nezgoda, puno veselja i jedna od posljednjih prigoda za njij u kojoj se osjeti zajedništvo škole.

Može li ova ideja prerasti granice zadarske gimnazije, i uključiti i maturante ostalih škola, pa da i zadarski učenici, poput onih u Osijeku, svoj posljednji srednjoškolski dan pamte i po nečem drugom, a ne samo po brašnu i bezglavom tumaranju gradom. Zašto ne!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...