Ministar Horvat obišao pogon za preradu ribe “Mišlov” i HSTEC

U utorak, 24. svibnja 2016. godine ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat sa suradnicima boravi u radnom posjetu Zadarskoj županiji. Na sastanku sa županom Stipom Zrilićem, zamjenicima, pročelnicima i ostalim suradnicima, župan je ministra upoznao sa stanjem gospodarstva i zapošljavanja u Zadarskoj županiji, te posebno sa projektima uspostave centara kompetencija koji su u tijeku provedbe.
Smatram da je naše poduzetništvo sada stabilizirano nakon svih pokazatelja koje imamo, rasta prihoda i u smislu zapošljavanja i nadam se da će ministar uspješno prezentirati sve one programe za naše poduzetnike, rekao je nakon sastanka župan Stipe Zrilić
Ministar Horvat u Zadarskoj županiji boravi u sklopu svog dvomjesečnog obilaska županija u kojima prezentira mjere poduzetnicima te kako bi se upoznao sa specifičnostima svake županije, uvjetima i potrebama u razvoju poduzetničke infrastrukture te sveukupnog poduzetništva svake od njih. – —

Obilazeći županiju po županiju identificiramo raznolikosti i specifičnosti svake županije pa ćemo tako i programe prilagođavati ovisno o tome kojoj regiji u Republici Hrvatskoj treba potencirati koju djelatnost, rekao je ministar Horvat ističući kako biti poduzetnik u jeku ovakve financijske krize kakva je pogodila ne samo Hrvatsku, već cijelu Europu i svijet, je i hrabrost i jedna vrlo ambiciozna želja.

Ovo je specifična županija, ovdje smo svjesni činjenice da samo 8 posto obrta i trgovačkih društava funkcioniraju u segmentu proizvodne djelatnosti, rekao je uz ostalo nakon sastanka ministar Darko Horvat.
Ministar je sa županom Stipom Zrilićem i predstavnicima Zadarske županije posebno razgovarao o uspostavi Centra novih tehnologija, Centra kreativnih industrija, Plavo zelenog centra , Centar za razvoj i edukaciju u osmišljavanju novih proizvoda iz meda i potrebi da se u ovom trenutku ti centri stave na jedan tehnološki viši stupanj razvoja.
U projektima koje pripremamo, odnosno u setu projekata koje smo počeli otvarati u natrag 10-ak dana, pratimo inovativne ideje koje bi pretvorili u komercijalni proizvod, opremili ga svim potrebnim certifikatima kako bi taj proizvod mogao biti konkurentan i da bi se mogao plasirati na tržište. U ovih mjesec dana raspisano je natječaja u vrijednosti 100-njak milijuna kuna gdje težište bacamo na inovacije i inovativne tehnologije, rekao je uz ostalo ministar. Ministar je spomenuo da je pred nekoliko dana otvoren veliki natječaj u vrijednosti od 867 milijuna kuna kroz koji se financira izgradnja proizvodnih i prerađivačkih kapaciteta te uvođenje novih tehnologija u te djelatnosti.
U nastavku svog radnog posjeta Zadarskoj županiji, ministar Horvat susreo se sa poduzetnicima Zadarske županije te im predstavio mjere i programe poticanja poduzetništva pod nazivom „MINPO je tu za vas“. Ministar Horvat u čijoj je pratnji bila i njegova pomoćnica Ana Mandac obišli su proizvodni pogon za preradu ribe “Mišlov” u Poličniku i tvrtku HSTEC d.d.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...