Miočić u emotivnom obraćanju Hrvatskoj: “Bez vas baš ništa ne bi bilo isto!”

U ekskluzivnom prvom intervjuu za hrvatske medije novopečeni teškaški UFC prvak Stipe Miočić je za Fight Site otkrio kako je srušio Fabricija Werduma s najprestižnijeg trona u MMA svijetu, donosi Fightsite a prenosi Jutarnji list.

Otkrio nam je što se promijenilo u njegovom životu od kada je vlasnik vrijedne titule, kada planira posjetiti Hrvatsku i je li pročitao čestitku predsjednice Kitarović.

Nekoliko dana ste UFC prvak. Dojmovi su se polako slegli. Što se promijenilo u vašem životu od kada ste vlasnik ovog prestižnog pojasa?

“Ma sve je zapravo isto. Ja sam i dalje isti stari Stipe, a oko mene je moja obitelj. Tako da, ako ću biti iskren, ništa bitno nije drugačije. Naravno, bilo je mnogo pozitivnih reakcija, no ja sam ostao isti i uvijek ću biti takav. Možda je najveća razlika u količini medijske pažnje. Interes medija je velik, moram odrađivati mnogo intervjua i davati mnogo izjava. Cilj je pobjeđivati, napredovati i ostati na tronu.”

Borba je trajala tek nešto više od dvije i pol minute. Možete proći još jednom kroz nju iz vaše perspektive?

“U biti mi smo se jako dobro pripremili i znali smo što nas očekuje. Znali smo da će udarati ručnim serijama, da dosta radi nogama “low kickove” i naravno da će me pokušati srušiti jer je tu najbolji. To se sve pokazalo točno. Ako govorimo o iznenađenjima, iznenadio me malo svojom brzinom. Brži je na nogama nego šo sam očekivao. Zato me i dobro pogodio par puta na početku meča. Ostao sam smiren i fokusiran. No, kada me počeo ganjati po oktrogonu, uspio sam pogoditi dobru desni i to je bilo to. Presretan sam, hvala Bogu i dalje ne mogu vjerovati da sam UFC prvak.”

Pretendenata na krunu je mnogo što smo vidjeli prema prvim reakcijama konkurencije. Ali možda najizgledniji kandidati za prvu obranu naslova su Overeem ili Dos Santos?

“Overeem, Dos Santos, sasvim je svejedno. Ako ste prvak i želite ostati na tronu, morate pobjeđivati sve koje stave ispred vas. Moj plan je svakim novim ulaskom u kavez biti sve bolji i napredovati konstatno. Te tako ostati šampion. Smatram da imam najbolje trenere na svijetu koji su zaslužni što sam svakim novim nastupom sve bolji. Znam da mogu pobijediti sve koje stave pred mene. Plan je ostati na tronu, a tko će biti izazivač, sasvim je nebitno.”

Hrvatska je burno popratila vaš meč te se može osjetiti veliki ponos zbog osvajanja pojasa. Kada planirate ponovno posjetiti svoju drugu domovinu? Je li to na repertoaru ovog ljeta?

“Sada samo planiram svoje vjenčanje koje će se uskoro dogoditi. U ovom trenutku samo mi je to u glavi (smijeh). No, već sam pričao sa svojom zaručnicom i željeli bi ovog ljeta doći se odmoriti u Hrvatsku. To ipak treba tek vidjeti. Više ću znati nakon što se vjenčam i vidim koji su planovi UFC-a. Svakako da bih se što prije želio vratiti u Hrvatsku.”

Znate li da ste dobili čestitku predsjednice Kitarović, ali i Hrvatske Vlade?

“Znam naravno. Nakon meča su mi moj menadžer i obitelj proslijedili mnoge čestitke, među njima i od Predsjednice i Vlade. Što reći na to, nego da je to nevjerojatno. Čudo… Kada sam čitao čestitku, ostao sam doslovno bez riječi. Ovim putem im se zahvaljujem, kao i svima koji su bili uz mene.”

Ostatak razgovora pročitajte na portalu Jutarnjeg lista

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...