Nakić odgodio poskupljenje dopunskog do jeseni

Nakon najavljenih promjena u Hitnoj pomoći, u ime smanjivanja troškova i zdravstvenog duga slijedi reforma bolničkog sustava, a prema onome što se od ministra zdravlja dr. Darija Nakića moglo čuti danas na kongresu Udruge poslodavaca u zdravstvu u Opatiji, neke će bolnice sigurno ostati bez pojedinih odjela, potrošnja lijekova iznimno će se kontrolirati, njihova cijena mijenjati i nabava objediniti.

Mijenjat će se referentne zemlje prema kojima HZZO određuje cijene lijekova, a na čelo te ustanove danas je s pozornice dala ostavku ravnateljica Tatjana Prenđa Trupec.

– U ovom trenutku razmislit ćemo o vremenu donošenja odluke o povećanju cijene police dopunskog osiguranja, rekao je ministar zdravlja dr. Dario Nakić i time potvrdio kako će se poskupljenje dopunskog na 89 kuna odgoditi za jesen.

Promjene u zdravstvenom sustavu
Hitna pomoć

Vrijeme čekanja na pregled do jedan sat, a do postavljanja dijagnoza četiri sata

Radno vrijeme

Liječnici obiteljske medicine, neovisno jesu li u koncesiji ili Domu zdravlja, imat će unificirano radno vrijeme. Vikendom i blagdanima obiteljski liječnici dežurat će od osam do 20 sati. Radnim danom obiteljske ordinacije radit će od 7 – 14.30 sati i u drugoj smjeni od 13.30 do 21 sat.

Dopunski rad liječnika

Dozvolu ne može dobiti liječnik koji odbija raditi prekovremeno u svojoj bolnici.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...