Nastavlja se program Sedmi kontinent “Filmska pismenost za osnovne škole Zadarske županije”

U četvrtak, 12. svibnja nastavlja se program Sedmi kontinent „Filmska pismenost za osnovne škole Zadarske županije“ udruge Djeca susreću umjetnost kojeg financiraju Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta i Zadarska županija a realizira se u suradnji s Filmskim uredom Zadar. 12. svibnja projekcije filmova za osnovce gledat će polaznici Osnovne škole Obrovac i Osnovne škole Benkovac.

Uz poučne i zabavne filmove djeci Zadarske županije će se predstaviti i renomirani gosti koji će im približiti nastajanje filma, te pomoći u osvrtu i analizi filma. U filmskom programu između ostalih gostuju filmska snimateljica Bojana Burnać, filmska kritičarka Višnja Vukašinović, mlada producentica Vanja Jambrović, Ivan Pavlović, prof. hrvatskog jezika i književnosti i Snježana Gabelić, prof. hrvatskog jezika i književosti.

Raspored projekcija 12. svibnja 2016.:

(program se paralelno provodi na dvije lokacije)

Gradska knjižnica Benkovac

• 08:25 – 9:00 sati projekcija igranog filma “Crveni balon” i analiza filma s Ivanom Pavlovićem

• 9:50 – 11:08 sati projekcija igranog filma “Mama, volim te” i analiza filma s Ivanom Pavlovićem i Bojanom Burnać

• 11:50 – 13:08 sati projekcija igranog filma “Mama, volim te” i analiza filma s Ivanom Pavlovićem i Bojanom Burnać

POU Obrovac

• 9:00 – 10:26 sati projekcija igranog filma “Djeca raja” i analiza filma sa Snježanom Gabelić i s filmskom kritičarkom Višnjom Vukašinović

• 11:05 – 12:17 sati projekcija animiranog filma “Ernest i Celestina” i analiza sa Snježanom Gabelić

• 12:30 – 13:48 sati projekcija igranog filma “Mama, volim te” i analiza filma sa Snježanom Gabelić i Bojanom Burnać

• 14:25 – 15:39 sati projekcija dokumentarnog filma “Ovisnik o internetu” analiza filma sa Snježanom Gabelić i Vanjom Jambrović

Ove godine više od 2 000 učenika iz šest osnovnih škola Zadarske županije sudjeluje u filmsko-obrazovnom programu Udruge Djeca susreću umjetnost koji se u Zadarskoj županiji provodi već treću godinu. Škole koje su se uključile u program Filmske pismenosti su: Osnovna škola Valentin Klarin Preko, Osnovna škola Vladimir Nazor Neviđane, Osnovna škola Stjepana Radića Bibinje, Osnovna škola Obrovac, Osnovna škola Benkovac i Osnovna škola Zemunik.

Program provodi udruga Djeca susreću umjetnost i u njemu godišnje sudjeluje više od 10.000 učenika u Zagrebu, Rovinju, Velikoj Gorici, Vodicama, Daruvaru i Novskoj. Do sada je 45 000 učenika imalo prilike pogledati izabrane filmske naslove prilagođene njihovoj dobi, održano je više od 200 filmskih projekcija, a posebnost programa je edukativni dio koji slijedi nakon gledanja filma.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...